Hoppa till huvudinnehållet

Arvidsson (S): ”Vänerlyckan kommer att byggas”

Publicerad:
Ewa Arvidsson (S), ordförande i välfärds- och arbetsmarknadsnämnden, är övertygad om att demensboendet Vänerlyckan nu blir verklighet. Foto: Elinor Thuresson

Äntligen!

Lite så kände Ewa Arvidsson (S), ordförande i välfärds- och arbetsmarknadsnämnden, när hon efter åratals väntan fick klubba vidare ett konkret förslag till nytt äldreboende i Åmål.

– Jag tycker det är fantastiskt roligt att vi kommit så här långt, säger Ewa Arvidsson. Vi har fått se skriftligt material och det ser riktigt bra ut.

Frågan om ett nytt äldreboende i Åmål diskuterades vid välfärds- och arbetsmarknadsnämndens senaste sammanträde. Samhällsbyggnadschefen Björn Wennerström presenterade två konkreta förslag, båda med projektnamnet Vänerlyckan, varav den ena kom att rekommenderas för kommunstyrelsen.

Projektet innebär ett splitter nytt demensboende öster om Näsgatan samt utbyggnad av Åmålsgården.

– Förslaget är glädjande ur arbetsmiljösynpunkt. Situationen är inte den bästa på Ekbacken, säger Ewa Arvidsson. Det här kommer att ge bättre arbetsmiljö.

Nytt äldreboende föreslås öster om Näsgatan i Åmål

Beslutet om att rekommendera förslaget till kommunstyrelsen var enhälligt. Ingen ställde sig bakom motalternativet, som skulle innebära att Vänerlyckan blev mer självständigt, utan delade serviceutrymmen med Åmålsgården. Samkörning vad gäller kök och annat beräknas innebära en besparing i tiomiljonerkronorsklassen.

Totalt beräknas slutnotan för projektet landa kring 160 miljoner kronor.

– Det är roligt, för nu byggs det i kommunen, säger Ewa Arvidsson. Då var den aktuella tomten öster om Näsgatan bäst av dem som finns över. Platsen ligger även någorlunda centralt.

Hur stora bedömer du möjligheterna är att Vänerlyckan blir verklighet?

– Nu blir det det här förslaget. Så ser jag det. Men det här är någonting som vi kommer att jobba flera år med.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunBjörn WennerströmDemensboendeEwa ArvidssonPolitikVälfärds- och arbetsmarknadsnämndenVänerlyckanVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.