Hoppa till huvudinnehållet

Åmålshäst nära att kvala in till amatör-SM

Publicerad:
Kjell Magnusson tränar Whitelighttrotter som han också äger tillsammans med Cajsa Löfving, Här intervjuas han av Johan Abenius. Foto: Björn Martinsson

Vid Örebros tävlingar kördes också ett uttagningslopp till amatör-SM och med i startfältet fanns Åmålstränade Whitelighttrotter som också var loppets favorit.

När bilen släppte fältet var det One Direction som tog hand om ledningen medan Whiteligttrotter och Niclas Westberg fick andra utvändigt som sedermera blev tredje utvändigt. På sista långsidan fick det femåriga stoet gå med i rygg ute i tredjespår men i sista sväng tappade hon någon viktig längd som blev loppavgörande. Upploppsavslutningen var dock bra och det fattades en hals till vinnaren One Direction.

Om Whitelighttrotter vunnit så hade Åmål haft två finalister i amatör-SM på Åby den 9 oktober. Redan inkvalad är Carlos Lennon som vann uttagningsloppet på Färjestad för Nicklas Nilsson.

Artikeltaggar

ÅmålstravetÖrebrotravetTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.