Hoppa till huvudinnehållet

M-politiker sugna på valrörelse

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
Moderaterna i Dalsland hade valupptaktsmöte på gamla tingshuset i Åmål. Inbjudna gäster var Dennis Alvdén och Terese Blomqvist, koordinatorer på partikansliet, Suhaib Hurani, ordförande för Moderata ungdomsförbundet i norra Västra Götaland, samt riksdagsledamöterna Johan Hultberg och Ann-Sofie Alm.
Moderaterna i Dalsland hade valupptaktsmöte på gamla tingshuset i Åmål. Inbjudna gäster var Dennis Alvdén och Terese Blomqvist, koordinatorer på partikansliet, Suhaib Hurani, ordförande för Moderata ungdomsförbundet i norra Västra Götaland, samt riksdagsledamöterna Johan Hultberg och Ann-Sofie Alm. Foto: Elinor Thuresson

Moderaterna i Åmål stod i fredags värd för en dalsländsk valupptakt med inbjudna företrädare från alla kommunerna.

Här fanns ett stort sug efter att komma igång med valrörelsen.

Bland föreläsarna fanns riksdagsledamöterna Ann-Sofie Alm och Johan Hultberg, som även fick flest röster i partiets provval inför nomineringsstämman i november.

Ann-Sofie Alm och Johan Hultberg representerar i riksdagen Moderaterna för norra Västra Götaland. Eftersom valkretsen är nybildad blir det bara andra valet i den här konstellationen.

När Moderaterna nyligen slutförde sitt lokala provval, inför den formella nomineringsstämman i november, var det Alm som fick flest röster, totalt 202 poäng, före Hultberg på 184 poäng.

Resultatet offentliggjordes på måndagen, men Ann-Sofie Alm fick beskedet i fredags i bilen på väg upp till Åmål om att hon fått flest röster både i provvalet till riksdagen och till regionfullmäktige.

Moderatföreningarnas valda ombud fastställer valsedlarna till riksdagen och regionfullmäktige vid nomineringsstämman den 20 november. Inför det mötet tar en valberedning fram ett förslag där bland annat provvalet vägs in.

Gör sig redo

Valmötet i Åmål hade framför allt syftet att ladda och tagga inför kommande valrörelse.

Johan Hultberg och Ann-Sofie Alm pratade tillsammans med Suhaib Hurani, ordförande för Moderata ungdomsförbundet i norra Västra Götaland, om riktlinjerna och strategierna i först höstens oppositionsbudget i riksdagen och i förlängningen i valet. Det finns tre huvudpunkter: arbetslöshet, klimat och brott och straff.

– Egentligen handlar alla tre om trygghet, säger Ann-Sofie Alm.

Dessutom fanns två koordinatorer från partistyrelsen på plats för att ge tips: Terese Blomqvist, som arbetar med policy och kommunikation, och Dennis Alvdén som arbetar med grafisk design.

– Vi tror att sociala medier kommer att få ännu större betydelse i det här valet och då är det viktigt att de som vill hjälpa till att få ut Moderaternas budskap har allt de behöver, säger Ann-Sofie Alm.

Artikeltaggar

Ann-Sofie AlmDalslandJohan HultbergModeraternaPolitikSuhaib HuraniValÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.