Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Ta vara på vackraste lägena för turismen

Publicerad:
Åmåls hamn folkfylld sommaren 2019 när båtarna i Old Ships Race gled in.
Åmåls hamn folkfylld sommaren 2019 när båtarna i Old Ships Race gled in. Foto: Ina Sollander

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Ser att Hexpol storsatsar och bygger ut i Åmål med ny produktionslina. Detta är jättebra för Åmål, men varför byggs det industri på denna plats nära Örnäs. Det går ju även tunga transporter till Hexpol med mycket långtradare men det har inte Åmåls kommun reagerat på.

Nej, ge Hexpol annan industrimark med fabrikslokal med möjlighet att bygga ut i framtiden. Det är väl ändå inte meningen att det ska bli en stor industri vid campingen där det ska finnas plats för båtar, stugor för turister och inte industri.

Se också med intresse vad som händer med området kring djuphamnen.

Samhällsbyggnadschefen säger att bosätta i området kring djuphamnen är ett val man gör. Arrogant! Så uttalar man sig inte. Man ska kunna lyssna på båda sidor och ta hänsyn till båda parter. Att lyssna på invånare är väl inte kommunens starka sida

Eurosand använder tunga transporter för gruset och det borde kommunen tänkt på i förväg. Nu ska man göra tunnel tillgänglig för lastbilar. Var finns miljötänkandet då avgaserna försvinner ju inte.

Grushögarna behöver bevattnas för att inte damma ner och göra boendet outhärdligt för dem som har hus där. Vart försvinner grusdammet om det vattnas? Ner i Vänern? Har verkligen vattenprover tagits före detta startat. Miljötänket igen. Ser att Åmåls kommun anlitat konsulter för att utreda tunnel. Vem betalar för detta? Vi Åmålsbor? Eller Eurosand ?

Kanske grus inte är grejen för djuphamnen. En levande hamn! Absolut. Borde finnas plats även för bluesen

Ser även att det byggs skjul vid tidigare Blomsterhagen. Ska inte Åmålsborna kunna se Vänern på de finaste områdena?

Man kan ju undra hur byggloven delas ut. Nej, Åmål, ta hand om tillgångarna vi har i Åmål: Vänern och turister på Örnäs. Industri på andra områden.

Vad händer med Åmål?

Sand blåser in över villorna – Örnäsbor vill ha svar från kommunen

Artikeltaggar

Åmåls djuphamnÅmåls kommunInsändareTurism