Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Vi kommer att kämpa för pengar till nytt konstgräs

Publicerad:
IF Viken har påtalat hur sliten mattan på Mossängens IP är.
IF Viken har påtalat hur sliten mattan på Mossängens IP är. Foto: Roger Pettersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till signaturen ”Mycket irriterad Åmålsbo”. Jag vet inte om det är ett svar från mig du vill ha men jag ska försöka svara dig.

Om vi börjar med det slitna konstgräset på Mossängen så vet vi också att det är dags att byta ut det, därför har vi från majoriteten i nämnden varit väldigt tydliga med att vi måste få med denna investering till nästa år.

Under vecka 42 kommer majoriteten i Åmål att träffas i budgetutskottet och där kommer nästa års budgetförslag att pusslas ihop. Jag vet att alla i budgetutskottet kommer att kämpa för att det ska finnas 4 miljoner kronor till ett nytt konstgräs.

Nu till Örnäsvallens belysning. Det finns en planutredning som ska komma fram till vad vi behöver göra på de olika planerna. Den utredningen ska vara klar till vecka 42, så innan den är presenterad, kan jag inte ge något svar.

Vad gäller simhallen, så fanns det ett önskemål om att vi skulle se om det gick att utveckla simhallen så att den attrahera ungdomar. Rutschkanan som fanns på förslag var 60 meter lång och med en fallhöjd på 5 meter och skulle kosta nämnden cirka 300 000 kronor om året i ökad drift. Jag tror fortfarande på att en rutschkana skulle göra vår simhall gott och jag är övertygad om att de flesta ungdomar mellan 8 och 18 år skulle uppskatta den.

Niklas Karlsson (S)

vice ordförande

teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål

Artikeltaggar

IF VikenInsändareMossängens IPNiklas KarlssonSimhallTeknik- och fritidsnämnden