Hoppa till huvudinnehållet

Efterlängtad omstart för ÅSS unga i Trollsimmet

Publicerad:
Åmåls Simsällskaps trupp på tio tjejer gjorde bra ifrån sig i Trollsimmet i Trollhättan.
Åmåls Simsällskaps trupp på tio tjejer gjorde bra ifrån sig i Trollsimmet i Trollhättan. Foto: ÅSS

Det blev mängder av personliga rekord och flera medaljer när Åmåls Simsällskap tävlade i Trollsimmet med tio tjejer i åldrarna 10 till 15 år.

Efter ett tävlingsuppehåll på ett och ett halvt år för de yngre i ÅSS, var det äntligen dags igen i Trollhättan. ÅSS-tjejerna var inte ensamma om att ha längtat. Till start på 50 meter bröstsim i Trollsimmet kom till exempel över 200 tjejer.

– Att i denna konkurrens med storklubbar från Göteborgsområdet och västkusten ta flera framskjutande placeringar är fantastiskt. För några av simmarna var det första gången de tävlade på riktigt. De var positiva, ivriga, pirriga, stolta, stöttande och väldigt omtänksamma mot varandra, säger Christian Sörqvist, stolt ledare i ÅSS.

Först ut för dagen var Lilly Honoré (-10) på 200 meter medley. Lilly slog till direkt med ett personligt rekord på fem sekunder på 50 meter bröstsim och placerade sig på femte plats (av 64) i sin klass för tjejer 10–11 år (födda 2010-2011). På 50 rygg gjorde Lilly ett perfekt lopp, med en fin start och fin vändning. Det räckte till en tredjeplats av över 40 startande i klassen. Lilly satte nya personliga rekord i samtliga starter.

Cornelia Sörqvist tog tre medaljer i Trollsimmet och Vilma Thorpman tog hem en bronsmedalj.
Cornelia Sörqvist tog tre medaljer i Trollsimmet och Vilma Thorpman tog hem en bronsmedalj. Foto: ÅSS

Mathilda Sörqvist (-10) tävlade i samma klass som Lilly och simmade 50 och 100 frisim, 50 och 100 rygg, 50 och 100 meter bröstsim. Även Mathilda slog nya personliga rekord i samtliga grenar. Hon imponerade stort på båda ryggdistanserna där tiden på 50 m rygg räckte till en mycket imponerande femteplats.

Astrid Herke (-10) tävlade även hon i klassen 10–11 år och simmade 50 och 100 frisim, 50 och 100 meter bröstsim, samt 50 rygg. Astrid tävlade för första gången på samtliga distanser, med fantastiska nya personliga rekord på alla distanser.

Emma Hellström (-10) var fjärde tjejen från ÅSS att tävla i klassen 10–11 år. Hon ställde upp i 50 och 100 frisim, 50 och 100 bröst samt 50 rygg. Det var Emmas allra första tävling med fina personliga rekord i samtliga grenar.

Elsa Andersson (-09) tävlade i klassen 12 år och även hon deltog i en riktig simtävling för allra första gången. Elsa simmade 50 och 100 meter bröstsim, 50 och 100 rygg samt 50 frisim med nya personliga rekord i samtliga.

Maya Månsson (-11) tävlade i samma klass som de födda 2010, vilket innebar att hon tävlade mot många som var ett år äldre. På både 50 och 100 rygg hade hon fjärde bästa tid bland tjejer födda 2011 och på 50 fjäril hade hon tredje bästa tid.

Från ÅSS lite mer rutinerade simmare A-gruppen tävlade denna helg Thea Ericsson, Vilma Thorpman, Hilda Karlsson och Cornelia Sörqvist.

Thea Eriksson (-06) tävlade i klassen 15 år och äldre i 100m distanserna (yngst i sin klass) samt 12 år och äldre på 50-metersdistanserna. Thea kämpade med en lätt skadad fot men trots detta så blev det fyra nya personliga rekord av fyra möjliga. Bäst för dagen gick avslutande 100 meter bröstsim, där Thea slutade på en sjunde plats totalt i det tuffa motståndet.

Tog ett brons

Vilma Thorpman (-06) hade samma förutsättningar som Thea, det vill sig han var yngst i klassen på 100 meter och uppåt. På 200 meter bröstsim simmade Vilma väldigt nära sitt tidigare snabba personliga rekord och detta placerade henne som trea i grenen, vilket innebar en bronsmedalj som belöning.

Hilda Karlsson (-07) tävlade i klassen 13-14 (äldst i klassen) på distanserna 100 meter och längre samt i 12 och äldre på 50-metersdistanserna. Hilda hade en riktigt bra dag med personliga rekord i tre grenar, där 50 meter bröstsim gick riktigt fort, med en sänkning med hela fem sekunder.

Tre medaljer

Cornelia Sörqvist (-07) hade samma förutsättningar som Hilda, det vill säga äldst i klassen för 100 meter och uppåt. Cornelia hade även hon en bra dag med fyra personrekord av sex möjliga. Hon tog två brons och ett silver i Trollsimmet.

På första distansen, 200 meter medley, tog Cornelia ut sig rejält och kom i mål på 2.45,67 vilket placerade henna på en fin tredjeplats, dock grämde det lite när det bara var 39 hundradelar upp till guldet.

Artikeltaggar

Åmåls SimsällskapSimsport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.