Hoppa till huvudinnehållet

Fullvaccinerat Dalslandsgille fortsatte kanalresa med Storholmen

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
De 46 fullvaccinerade medlemmarna från Dalslands Gille i Göteborg  fick en minnesvärd resa med Storholmen på Dalslands kanal.
De 46 fullvaccinerade medlemmarna från Dalslands Gille i Göteborg fick en minnesvärd resa med Storholmen på Dalslands kanal.

Dalslands Gille i Göteborg genomförde nyligen en i pandemitider mycket efterlängtad resa till "sitt" landskap.

Det var 46 dubbelvaccinerade medlemmar som den 4 september gav sig ut på gillets andra kanalresa med M/S Storholmen. Färden gick i det norra sjösystemet. Gillet reste nämligen redan 2019 från Köpmannebro till Bengtsfors, och nu följde den andra etappen som gick mellan Bengtsfors till Ed. Därmed blev det slussningar mellan Lelång och Stora Le. Under resan passerades Lennartsfors med slussning vidare upp i Foxen och Tranenäset rundades innan båten i medvind gick till Ed. Buss väntade där för återresan till Göteborg.

Medlemmarna från Dalslands Gille i Göteborg  fick en minnesvärd resa med Storholmen på Dalslands kanal. Bilden är en arkivbild.
Medlemmarna från Dalslands Gille i Göteborg fick en minnesvärd resa med Storholmen på Dalslands kanal. Bilden är en arkivbild. Foto: Thomas Wallin

Kapten Sture Holmedahl rattade båten med säker hand och husmor Annika Holmedahl stod för den uppskattade serveringen. Morgonen var kylig men under dagen blev det fint och svaga vindar. Trubaduren Göte Karlsson underhöll dessutom under hela resan med gitarr, tvåradigt dragspel och sång.

– Det blev en härlig och efterlängtad utflykt i det vackra Dalsland, rapporterar Eva Karlsson som deltog vid evenemanget som planerats av Sven Pettersson och Ingalill Joelsson.

Artikeltaggar

Annika HolmedahlBengtsforsDalslands GilleFamiljGöteborgKöpmannebroLennartsfors

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.