Hoppa till huvudinnehållet

Rekord och medaljregn: Simsällskapets unga tjejer tog för sig i Säffle

Publicerad:
Sju tjejer från Åmåls Simsällskap tävlade framgångsrikt i Säffle den gångna helgen.
Sju tjejer från Åmåls Simsällskap tävlade framgångsrikt i Säffle den gångna helgen. Foto: ÅSS

När Tegnérdoppet i Säffle avgjordes, regnade de personliga rekorden och medaljerna över deltagarna från Åmåls Simsällskap.

Återigen visade tjejerna från Åmåls SS hur snabbt utvecklingskurvan pekar uppåt just nu. I Säffle tävlade sju ÅSS-tjejer: Maya Månsson, Astrid Herke, Elsa Andersson, Mathilda Sörqvist, Lilly Honoré, Tyra Perman och Isabella Flink.

Till tävlingen i nya fina Tegnérbadet i Säffle kom ett 40-tal simmare från sju olika klubbar. Det låga deltagarantalet var en besvikelse för arrangören.

Två debutanter

Både Tyra Perman (-10) och Isabella Flink (-11) var debutanter på en riktig tävling denna dag. Det var mycket fjärilar i magen, men så bra det gick.

Tyra Perman tävlade i klassen för elvaåringar och visade verkligen hur mycket hon har utvecklats på frisim den senaste tiden när hon utan problem simmade 50 meter frisim för första gången på tävling. Bröstsim är favoritsimsättet och även om 100 meter är långt så visade Tyra hur bra tekniskt hon simmar detta simsätt och placerade sig på en mycket fin fjärdeplats.

Isabella Flink tävlade i klassen för tioåringar. Hon visade hur stark hon är på bröstsim när hon simmade in under en minut på 50 meter, vilket är fantastiskt för att vara första tävlingen.

Personliga rekord

Lilly Honoré (-10), Mathilda Sörqvist (-10) och Astrid Herke (-10) tävlade alla i klassen 11 år. Lilly Honoré satte personligt rekord i samtliga grenar och dessutom fick kliva upp på prispallen varenda gång. Fem medaljer blev skörden: guld på 100 meter bröstsim och 50 frisim, silver på 100 medley, 100 ryggsim och 50 fjäril.

Astrid Herke tävlade för allra första gången på 100 meter medley, vilket gick suveränt. Därefter avverkade hon även de andra grenarna med nya personliga rekord i samtliga. Som en extra bonus fick Astrid kliva upp på pallen två gånger för bronsmedaljer.

Maya Månsson från Åmåls Simsällskap tog fem medaljer vid Tegnérdoppet i Säffle.
Maya Månsson från Åmåls Simsällskap tog fem medaljer vid Tegnérdoppet i Säffle. Foto: ÅSS

Mathilda Sörqvist slog även hon till med flera personliga rekord. På 100 meter bröstsim gjorde hon återigen ett kanonlopp och tog hem en silvermedalj. Detta gjorde att vi hade en hel ÅSS-fylld pall i denna gren. Mathilda tog även två brons i 100 ryggsim respektive 100 medley.

Elsa Andersson (-09) tävlade i klassen 12 år. Det blev nya personliga rekord och pallplatser (ett guld och två silver) i samtliga grenar.

Maya Månsson (-11) tävlade i klassen 10 år på ett alldeles magnifikt sätt. Det blev personliga rekord i alla starter och fem medaljer (ett guld, tre silver och ett brons). Bland annat slog Maya till med ett förkrossande nytt personligt rekord med 38,57 på 50 meter frisim.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SimsällskapSimsport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.