Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls OK sprintade hem två DM-guld

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Emilie Hellström tog hem DM-guldet i sprint i D14-klassen.
Emilie Hellström tog hem DM-guldet i sprint i D14-klassen. Foto: Åmåls OK

Två guld, två silver och ett brons sprintade Åmåls OK hem när sprint-DM avgjordes i Stenungsund den gångna helgen.

Åmåls OK hade 17 löpare till start när DM i sprint och sprintstafett avgjordes i centrala Stenungsund i söndags.

Klubben tog två DM-segrar i den individuella sprinten, genom Alice Källstrand i D12 och Emilie Hellström i D14. Linnea Axelsson tog dessutom ett DM-silver i D21. Samma valör blev det för Oscar Ahlstedt i H12. Klubben tog även två brons genom syskonen Emma och Emil Hellström, Emma i D12 och Emil i H10.

Även Åmåls OK:s äldre löpare kammade hem pallplatser i sprinten. Liselott Ahlstedt slutade tvåa i D35 och Mattias Holmström tog hem bronset i H40.

Ett par timmar efter den individuella sprinten väntade stafetten. Det blev inga pallplatser för Åmåls OK i stafetten. Närmast var Elin Reuter och Oscar Ahlstedt, som blev fyra i HD14-klassen. Elsa Reuter och Saga Eriksson blev femma i samma klass och Emilie Hellström och Frida Eriksson blev sexa.

I DH21-klassen blev Mattias Holmström och Saga Källstrand femma.

Artikeltaggar

OrienteringStenungsundÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.