Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Rätt att välja att arbeta deltid

Publicerad:
Sverigedemokraternas representant Ove Kaye tycker att det är viktigt att både ha rätten till att arbeta heltid och rätten till att kunna arbeta deltid. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Med anledning av ett antal insändare som belyser den arbetssituationen som råder inom vård och omsorg i Åmåls kommun, har man bland annat efterlyst besked från se politiska partierna i Åmål. Så vi vill lämna följande inspel.

När den socialdemokratiskt ledda majoriteten i juni 2020 beslutade att ta bort möjligheten för nyanställda att kunna arbeta deltid inom vård och omsorg hade Sverigedemokraterna ett annat förslag som tyvärr inte vann gehör. Vi ville naturligtvis att man skulle ha rätt att arbeta heltid, men att man även skulle ges möjligheten att kunna arbeta deltid.

Valfrihet är ett ledord i SD:s politik, där man bland annat ges möjlighet att välja en skola, en vårdcentral eller ett äldreboende som drivs privat eller i offentlig regi, eller för den delen kunna arbeta deltid om man så önskar. Livet ser olika ut och att ha möjlighet att kunna påverka sin arbetstid, särskilt när man blir lite äldre, ser vi som en möjlighet att kunna orka arbeta till pensionen i ett yrke där man arbetar kvällar, nätter och helger.

Om problemen med att få ihop arbetstider inom vård och omsorg, som de flesta känner sig nöjda med, beror på att alla ska tvingas att arbeta heltid vet jag inte, men det jag vet är att om Sverigedemokraterna efter valet 2022 ges möjlighet att vara med och styra i kommunen blir en av våra första åtgärder att utöver att ha rätt till heltid, ska det även ges möjlighet att arbeta deltid inom vård och omsorg i Åmåls kommun.

Insändare: Hör vad vi säger – vi orkar inte mer

I senaste PD (2 november) skriver en grupp utmattade undersköterskor att en skrivelse skickats till välfärd- och arbetsmarknadsnämnden som är underskriven av 141 anställda inom äldreomsorgen, dag- som nattpersonal. Hoppas verkligen att den tas på allvar av förvaltningen och att man snart kommer fram till en lösning så vi slipper fortsätta läsa om trötta och utmattade medarbetare i vården.

Ove Kaye

Sverigedemokraterna i Åmål

Artikeltaggar

ÄldreomsorgÅmåls kommunÅmåls kommunInsändareOve KayeSverigedemokraternaVälfärds- och arbetsmarknadsnämnden