Hoppa till huvudinnehållet

Knivattack i troligt svartsjukedrama – kvinna döms till fängelse

Publicerad:
Händelsen utspelade sig på Kunghällsvägen i centrala Bengtsfors i somras.
Händelsen utspelade sig på Kunghällsvägen i centrala Bengtsfors i somras. Foto: Thomas Wallin

En kvinna i 40-årsåldern döms till fängelse i två år och sex månader efter att i somras ha knivskurit en annan kvinna i hennes hem på Kunghällsvägen i Bengtsfors. Den dömda kvinnan är själv bosatt i Bengtsfors. Av domen framgår att mycket pekar på att det rör sig om ett svartsjukedrama.

Vänersborgs tingsrätt dömer kvinnan för grov misshandel och olaga hot.

40-åringen ska också betala ett skadestånd på 45 200 kronor till brottsoffret.

Den dömda kvinnan har förnekat försök till mord och olaga hot. Hon har dock erkänt att hon med kniv har förorsakat målsäganden en skärskada på ena kinden. Men hon menar att våldet har skett i nödvärn.

Rätten: ”Inte nödvärn”

Tingsrätten menar dock att hotfulla sms som kvinnan skickat innan händelsen ger ett ”mycket starkt stöd för att (kvinnans namn) inte har agerat i nödvärn”. Rätten fäster också vikt vid att 40-åringen sökt upp målsäganden i hennes bostad och inte tvärtom.

Knivskärningen är, menar tingsrätten, att rubricera som grov misshandel, och rätten skriver vidare att det rör sig om en knivskärning som varit ”livsfarlig” och att den 40-åriga kvinnan ”visat särskild hänsynslöshet”.

Av domen framgår att mycket pekar på att det rör sig om ett svartsjukedrama.

Hände i somras

Den aktuella händelsen handlar om en knivskärning som ägde rum på Kunghällsvägen i centrala Bengtsfors den 21 augusti.

Enligt anmälan ska den nu dömda kvinnan ha rusat in i bostaden och där huggit en kvinna i 35-årsåldern med kniv. Anmälaren, en man i 40-årsåldern, ska själv ha blivit slagen med ett tillhygge av något slag.

Efter attacken lämnade den 40-åriga kvinnan adressen.

Kunde lämna sjukhuset

Ambulans tillkallades och den knivskurna kvinnan vårdades en stund av ambulanspersonal på plats för skärskador. Därefter fördes hon till sjukhus.

Kvinnan kunde lämna sjukhuset under samma kväll.

Artikeltaggar

BengtsforsBrott & blåljusDomarFängelseGrov misshandelOlaga hotSkadeståndVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.