Hoppa till huvudinnehållet

Fyra Åmålssimmare till regionfinal i ungdoms-SM

Publicerad:
Från vänster Thea Eriksson, Cornelia Sörqvist, Vilma Thorpman och Hayk Hakobyan representerar Åmåls Simsällskap vid regionfinalen i Sum-Sim i Göäteborg denna helg.
Från vänster Thea Eriksson, Cornelia Sörqvist, Vilma Thorpman och Hayk Hakobyan representerar Åmåls Simsällskap vid regionfinalen i Sum-Sim i Göäteborg denna helg. Foto: ÅSS

Fyra simmare från Åmåls Simsällskap är klara för regionfinal i Sum-Sim, svenska ungdomsmästerskapet i simning. Kvaltävlingarna avgörs kommande helg i Valhallabadet i Göteborg.

Cornelia Sörqvist, Vilma Thorpman, Thea Eriksson och Hayk Hakobyan från Åmåls SS kvalade in till regionfinalen av de riksomfattande Sum-Sim-tävlingarna. Den västsvenska regionfinalen avgörs på Valhallabadet i Göteborg på lördag och söndag.

Sum-Sim är en förkortning för Svenska ungdomsmästerskapen och arrangeras två gånger varje år. På sommaren simmas det i långbana (50 meter), där man direktkvalificerar sig med kvaltider och på hösten/vintern i kortbana (25 meter), där man kvalar in först till regionfinal och sedan vidare till riksfinal, dit endast de 16 bästa i Sverige kvalar in.

På kort bana får ungdomar upp till 16 år delta och på kort bana är det upp till 17 år som gäller.

Att kvala till regionfinal i Västsvenska Simförbundet är riktigt tufft med tanke på vilka etablerade föreningar som finns i regionen, till exempel Mölndals ASS, Göteborg Sim, S02 Göteborg och SK Elfsborg.

Här är de fyra ÅSS-simmarna med beviset på att de är mästerskapssimmare.
Här är de fyra ÅSS-simmarna med beviset på att de är mästerskapssimmare. Foto: ÅSS

Förra måndagen släpptes startlistorna för årets Sum-Sim i regionen. Åmåls Simsällskap fick med fyra tävlande, vilket är ett mycket bra facit.

– Fantastiskt kul. Framgångarna kommer ju inte av sig själv, utan beror mycket på den mängd och kvalitet som tävlingsgruppen lägger ner på träningarna. De kör nästan tio timmars träning per vecka, fördelat på fem träningspass och ibland över 5000 meters simning per pass, säger ÅSS-ledaren Christian Sörqvist.

ÅSS:are i Sum-Sim

Åmåls simmare i regionfinalen av Sum-Sim, ungdoms-SM:

Cornelia Sörqvist (14 år o y): 100 fjäril, 200 rygg, 200 medley och 400 fritt. Reserv på 100 fritt 100 bröstsim.

Vilma Thorpman (15 år): 200 rygg, 200 bröstsim, 100 bröstsim. Reserv på 100 rygg och 200 fritt.

Thea Eriksson (15 år): 100 bröstsim, 200 bröstsim, 200 fritt. Reserv på 100 fritt.

Hayk Hakobyan (15 år): 100 fjäril, 100 rygg, 200 rygg, 100 fritt, 200 fritt.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SimsällskapGöteborgSimsportSum-Sim

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.