Whitelighttrotter håller formen – stark insats på Åby

Publicerad:
Åmålshästen Whitelighttrotter, här i ett tidigare lopp med Kaj Widell som kusk, slutade tvåa på Åby i torsdags, tillsammans med kusken Mikael J Andersson. Foto: Björn Martinsson

Vid Åbys V64-tävlingar på Åby i torsdags blev det en ny framgång för Whitelighttrotter. Kjell Magnusson tränar det femåriga stoet som i V64-avdelning 1 kördes till ett mersmakande andrapris av Mikael J Andersson.

Vann loppet gjorde den på förhand stora favoriten La Sassicaia som för Johnny Takter spurtade friskt och vann med dryga längden till Whitelighttrotter. Segertiden noterades till 1.14,3/2 160 meter, med Åmålshästen tiondelen bakom.

20 000 kronor blev belöningen för silverplatsen vilket betyder att det formstarka stoet Whitelighttrotter i år passerade 200 000 kronor insprunget och totalt nästan 400 000 kronor.

Fina tredjeplatser

Under veckan har det också varit några framgångar för Åmålstränade hästar där Drinkable tog ett tredjepris för Svante Häger på Färjestad i måndags. Häger är tränare, ägare och kusk till denne treåring som inlett sin karriär bra.

Tredjepris blev det också för kallblodet Björnemyr Dennis på Romme i tisdags, i ett lopp ingående i Dubbelcupen. Efter en inledande galopp med stor markförlust återkom Björnemyr Dennis mycket starkt och kunde efter en flott upploppsraka spurta in som trea. John Ö Jensen tränar och det var Torbjörn Jansson som skötte tömmarna denna tisdag på Dalatravet Romme.

Axevalla tisdag

Axevalla hade också tävlingar i tisdags och här kan vi notera ett tredjepris för Mona och Morgan Arvidssons Good Express som kördes av Mikael J Andersson.

Artikeltaggar

ÅbytravetÅmålÅmålstravetMikael J AnderssonTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare