Hoppa till huvudinnehållet

Vittnen till storbråket i Bengtsfors: "Aldrig sett något liknande här"

Publicerad:
Det var vid och kring Din-X bensinstation i Bengtsfors som storbråket ägde rum på lördagskvällen.
Det var vid och kring Din-X bensinstation i Bengtsfors som storbråket ägde rum på lördagskvällen. Foto: Thomas Wallin

Flera skärrade vittnen berättar om likartade upplevelser under den dramatiska lördagskvällen – "jag har aldrig sett något liknande i Bengtsfors" är något som återkommer bland berättelserna.

– Först såg jag och hörde ett 30-tal ungdomar som stod och väsnades, tjafsade och spelade musik. Sedan kom det plötsligt folk från alla håll och kanter, en del i bilar och andra som kom springandes. Det var massor av folk, säkert ett hundratal totalt, säger ett vittne.

Stök längs Floraleden

Det var vid Din-X och vid parkeringen bakom Pingstkyrkan som allt började.

– Där var det oroligt och stökigt, men jag såg inga som slogs. Det måste ha skett längre bort, vid Sågudden, dit bort kunde jag inte se, säger vittnet.

Det ska, enligt polisens uppgifter, ha varit ett 30-tal inblandade i bråket?

– Det kanske var ett 30-tal som slogs, det vet jag inte för jag såg inte slagsmålet. Men det var betydligt fler ungdomar som fanns på plats, jag har aldrig sett så stora gäng i Bengtsfors. Det är verkligen inget man är van vid att se.

– När sedan polisbilarna kom till platsen sprang de därifrån, väldigt snabbt.

Vad känner du så här efteråt?

– Man tror inte att det kan ske något sådant i Bengtsfors. Det är en skrämmande händelse och det är mycket som sker även annars på kvällarna, inte minst nere vid busstationen. Det är verkligen ingen bra utveckling, säger vittnet.

Oro över utvecklingen

Ett annat vittne är mycket oroad över utvecklingen i samhället.

– Det känns verkligen inte bra, folk känner sig inte längre sig trygga i Bengtsfors. Det måste bli ändring på det här. Föräldrarna måste ta sitt ansvar och politiker och säkerhetsansvariga måste jobba på annat sätt. De måste ut till skolor och på andra ställen och träffa folk. Det verkar inte som att polisen heller gör något åt problemen.

Flera anmälningar om misshandel har gjorts efter händelserna.

Artikeltaggar

BengtsforsBråkBrott & blåljusDin-XGrov misshandelMisshandelSåguddens badplats

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.