Hoppa till huvudinnehållet

ÅSK vann efter 18 straffar - förlustnollan intakt

Publicerad:
Det blev en jämn och målrik match när Jonathan Andersson, Robert Thellberg och Philip Wijk möttes igen - den här gången i Grums ishall.
Det blev en jämn och målrik match när Jonathan Andersson, Robert Thellberg och Philip Wijk möttes igen - den här gången i Grums ishall. Foto: Ove Rydh

Det blev förlängning igen när ÅSK och Grums möttes i Hockeytvåan på onsdagskvällen. Efter en osedvanlig dramatik segrade ÅSK med 7-6 - efter 18 straffar! Stor matchhjälte blev Felix Arnqvist.

Matchen började med en kalldusch för Åmåls SK när hemmalaget Grums gjorde 1-0 efter bara drygt en minut.

Men därefter vände Åmål på steken till ledning 2-1 efter den första perioden. Det var också gästerna som hade det mesta och bästa av spelet.

Hemmalagets förstakedja var riktigt vass, med Robert Thellberg, Tobias Boström och Sebastian Lövgren, men Åmål har ett bredare lag, där förstafemmans kanadensare såklart hölls sig framme, men där Felix Arnqvist växer fram mer och mer som en viktig poänggörare för ÅSK.

I andra perioden vändes matchbilden. Början av perioden var spelmässigt jämn, med Åmål i en ledning som kvitterades tre gånger om av Grums. Men hemmalaget tog över allt mer ju längre perioden led och vände 3-4 till 5-4.

I början av tredje perioden fortsatte målkalaset. Grums ryckte till 6-4, men Åmål reducerade och lyckades till slut rädda oavgjort via kvittering till 6-6 med drygt tre minuter kvar.

Matchen fick avgörs på straffar och det blev en osedvanlig dramatik. Båda lagen gjorde var sitt mål under ordinarie straffläggning, men när straffläggningen övergick till avgörande straffar missade lagen straff på straff.

Den 17:e straffen slog Felox Arnqvist i mål för ÅSK och när Grums Tobias Boström missade var saken klar.

Åmåls seger skrivs i matchprotokollet till 7-6. ÅSK har ännu inte förlorat samtliga tre poäng i någon match i Hockeytvåan.

Åmåls mål gjordes av Tom Lee, 3, Felix Arnqvist, 3, och Victor Stark.

Grums mål gjordes av Sebastian Lövgren, 3, Tobias Boström, Philip Gustafsson och Simon Peteri.

Joseph Leonidas gjorde mål på straff, men hamnade inte i målprotokollet.
Joseph Leonidas gjorde mål på straff, men hamnade inte i målprotokollet. Foto: Ove Rydh

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SKFelix ArnqvistGrums IK HockeyHockeytvåanIshockeyRobert Thellberg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.