Hoppa till huvudinnehållet

Två gånger Åhl på pallen i Borås

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Tävlingen innehöll både natt-, downhill-, och djurparksorientering, allt i sprintformat.
Tävlingen innehöll både natt-, downhill-, och djurparksorientering, allt i sprintformat. Foto: O-Event

Åmåls OK:s Jörgen Åhl avslutade säsongen på topp. I helgens tredagarstävling i Borås fick han till tre kanonlopp vilket gav segern i H50-klassen. Klubben tog dessutom två brons i den stora tävlingen, genom Jonna Åhl i D12 och Emma Hellström i D11.

I helgen avslutade orienterarna tävlingssäsongen med den efterlängtade tredagarssprinten O-Event i Borås. Tävlingshelgen inleddes med nattsprint på fredagskvällen, en downhillsprint på lördagen och en avslutande sprint bland tigrar och giraffer i Borås djurpark på söndagen.

Åmåls OK ställde upp med 35 löpare.

– Det är en jättepopulär tävling. På fredag och lördagen var det runt 2000 deltagare och på söndagen var det nästan 2900, säger Åmåls OK:s Jörgen Åhl, som formtoppade lagom till säsongsfinalen och tog hem segern i H50-klassen.

Jörgen Åhl inledde med en knapp seger på fredagen, som följdes upp med en överlägsen seger på lördagen, minuten före tvåan Mats Kindlund, OK Tranan. Den avslutande sprinten blev spännande. Jörgen Åhl slutade trea, endast fyra sekunder bakom Anders Lillieström, OK Roxen och Åke Ljunggren, Linköpings OK, som delade på segern i djurparkssprinten.

– På fredagen och lördagen gick det jättebra, men på söndagen gjorde jag en liten loop som gjorde att jag tappade lite, säger Jörgen Åhl.

Den totala segermarginalen ner till tvåan Nichlas Wallström, Sävedalens AIK, blev närmare tre minuter.

– Jag är jättenöjd. Jag kan inte säga annat nu när jag vann, men jag är faktiskt lite förvånad över att det gick så pass bra, säger Jörgen Åhl.

Många klubbar valde att avsluta säsongen på O-Event i Borås. Finalloppet sprangs inne på Borås djurpark.
Många klubbar valde att avsluta säsongen på O-Event i Borås. Finalloppet sprangs inne på Borås djurpark. Foto: O-Event

I D11-klassen imponerade Åmåls OK:s Emma Hellström. Placeringarna nia, trea och fyra räckte till en total tredjeplats i tävlingen.

Även Jonna Åhl svarade för stabila lopp, i D12. Hon sprang upp sig en placering per dag och slutade femma och fyra för att sedan avsluta som trea på söndagen, vilket också blev hennes totalplacering.

I samma klass slutade klubbkompisen Alice Källstrand på en fin fjärdeplats. Samma placering blev det för Emilie Hellström i D14-klassen, i tuff konkurrens med 69 löpare.

Eric Åhl på väg mot målet i downhillorienteringen. Åmålsorienteraren tog en fin elfteplats i tuff konkurrens i H14.
Eric Åhl på väg mot målet i downhillorienteringen. Åmålsorienteraren tog en fin elfteplats i tuff konkurrens i H14. Foto: O-Event

Artikeltaggar

BoråsOrienteringÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.