Hoppa till huvudinnehållet

ÅSS-simmarnas personliga rekord rök i regionfinalen

Publicerad:
Vilma Thorpman, Cornelia Sörqvist, Thea Eriksson och Hayk Hakobyan slog alla personliga rekord när regionfinalen i Sum-Sim i helgen avgjordes i Göteborg.
Vilma Thorpman, Cornelia Sörqvist, Thea Eriksson och Hayk Hakobyan slog alla personliga rekord när regionfinalen i Sum-Sim i helgen avgjordes i Göteborg. Foto: Åmåls SS

Åmålssimmarna stod för flera fina prestationer när regionfinalen i Sum-Sim den gångna helgen avgjordes i Valhallabadet i Göteborg.

Förra årets regionfinal ställdes in i sista stund på grund av coronan. Det var därför extra taggade simmare som kom till start i år för att göra upp om platserna till riksfinalen, den 10–12 december på Eriksdalsbadet i Stockholm.

Fyra simmare från Åmåls SS hade kvalificerat sig för regionfinalen: Hayk Hakobyan i P15, Thea Eriksson och Vilma Thorpman i F15 och Cornelia Sörqvist i F13–14.

Hayk Hakobyan hade kvalat in till fem grenar: 200 meter fristil, 100 meter fjäril, 100 meter ryggsim, 100 meter frisim och 200 meter ryggsim. Hayk Hakobyan gick från klarhet till klarhet under helgen och nådde sin främsta placeringen i avslutande 200 meter ryggsim på söndagen. Tiden 2.34.79 innebar en sjätteplats i klassen och putsat personbästa med tre sekunder.

Nia på 200 meter bröstsim

Thea Eriksson hade kvalat in till 200 meter frisim, 100 meter bröstsim, 200 meter bröstsim och fick även chansen som reserv på 100 meter frisim. Thea Eriksson fick till ett fint lopp på 100 meter bröstsim. Tiden 1.25.25 räckte till en tolfteplats i klassen och ett personbästa på nästan en och halv sekund. Främsta placeringen, en niondeplats, nådde hon på 200 meter bröstsim. Tiden 3.06.34 var personbästa med en halv sekund.

Vilma Thorpman tävlade i 100 meter bröstsim, 200 meter ryggsim samt 200 meter bröstsim. Vilma Thorpman inledde med att simma in på 16:e plats på 100 meter bröstsim på tiden 1.28.64, vilket var nytt personbästa med en och en halv sekund. På 200 meter bröstsim simmade hon in på tionde plats med tiden 3.10.99, i trakterna kring hennes tidigare personbästa.

Rekord i alla lopp

Cornelia Sörqvist hade kvalat in till 200 meter ryggsim, 200 meter medley, 100 meter fjäril och 400 meter frisim. Dessutom fick hon en reservplats på 100 meter bröstsim. Cornelia Sörqvist satte nytt personbästa i samtliga sina starter. Hon inledde med att sänka sitt personbästa med sju sekunder på 200 meter ryggsim. Tiden 2.40.83 räckte till en tolfteplats. Främsta placeringen nådde hon på 400 meter frisim där hon simmade in som elva på tiden 4.59.20 – nytt personbästa med åtta sekunder.

Ingen Åmålssimmare lyckades kvalificera sig för riksfinalen i den tuffa konkurrensen, men klubben kan ändå se tillbaka på en lyckad regionfinal.

”Glada och nöjda Åmålssimmare summerar årets Sum-Sim regionfinal med massor av nya personbästa och konkurrenskraftiga resultat i tuffast möjliga motstånd”, skriver klubben på sin hemsida.

Artikeltaggar

Åmåls SimsällskapGöteborgSimsportSum-Sim

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.