Hoppa till huvudinnehållet

Visklubbens största satsning hittills

Publicerad:
Populära The Hebbe Sisters och Duo Sentire, från vänster Maria, Ulrika, Lars-Inge, Josefine och Emelie.
Populära The Hebbe Sisters och Duo Sentire, från vänster Maria, Ulrika, Lars-Inge, Josefine och Emelie.

På torsdag gör visklubben i Säffle en av sina största satsningar någonsin, fullt i paritet med 50-årsjubiléet för fyra år sedan.

På scenen i Medborgarhusets teater kommer inte mindre än tre olika konstellationer att mötas och befrukta varandra; FJK, The Hebbe Sisters och Duo Sentire.

Det handlar om ett unikt samarbete, exklusivt till visklubbens och säfflepublikens fromma och glädje. Tre grupper med olika bakgrund möts alltså och kommer givetvis att framträda var och en för sig, men också göra flera nummer tillsammans.

Det blir visor med FJK, swing med The Hebbe Sisters och klassisk musik med Duo Sentire. Idén är framsprungen ur ett liknande samarbete 1994 och 2007, då med Susanne Alfvengren i stället för systrarna Hebbe.

Med dagens teknik har förberedelserna inför konserten till stora delar skett via dator. Först på onsdag, alltså dagen innan konsert, möts alla åtta artisterna live för första gången och kan repetera tillsammans på scenen.

– Vi är laddade till tusen, säger Ulrika Hebbe, pianist i Duo Sentire och mor till Emelie, Josefine och Maria Hebbe i den så populära syskontrion. Pappa Lars-Inge Bjärlestam, meriterad cellist från ett flertal stora orkestrar och ensembler med Oslofilharmonikerrna som topp, är femte medlemmen i ”Hebbegänget”.

– Det här ska bli jättekul att få göra, fortsätter Ulrika. Vi har så många fina minnen från de tidigare konserterna och från Säffle.

FJK med Mats Klingström, Christer Jonasson och Anders Forsslund utgör en av tre hörnstenar i programmet.
FJK med Mats Klingström, Christer Jonasson och Anders Forsslund utgör en av tre hörnstenar i programmet.

En som också har många minnen från visklubben är Mats Klingström, gitarrist och låtskrivare i FJK tillsammans med Christer Jonasson, gitarr och sång, och Anders Forsslund, bas, dragspel och sång.

– Säffle känns lite som hemma efter alla år och underbara möten med säfflepubliken, säger Mats. Konserten på torsdag kommer att bli något alldeles extra, det törs jag lova.

Han om någon borde veta efter sina 27 tidigare besök hos visklubben. Ett svårslaget rekord.

Artikeltaggar

Duo SentireFJKMedborgarhusetMusikSäffleThe Hebbe SistersVisklubb -67

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.