Hoppa till huvudinnehållet

Bank varnar för bedragare i Dalsland: Utger sig för att vara bankens vd

Publicerad:
Bedragarna ska bland annat i ett fall ha utgett sig för att vara Magnus Olsson som är vd i Dalslands Sparbank.
Bedragarna ska bland annat i ett fall ha utgett sig för att vara Magnus Olsson som är vd i Dalslands Sparbank. Foto: Tommy Löfgren

Det pågår intensiva bedrägeriförsök i Dalsland med utstuderade metoder, varnar Dalslands Sparbank.

Det handlar om falska samtal med bedragare som på känt manér försöker lura av kunder inloggningsuppgifter. Denna gång har brottslingarna gått ett steg längre genom att utge sig för att vara namngivna medarbetare på banken.

Vi har blivit kontaktade av ett flertal personer som blivit uppringda av bedragare som försöker förmå personer att använda sina bankdosor eller sitt bank-ID för att på så sätt kunna lura till sig pengar, berättar banken i ett pressmedelande.

Dalslands sparbank är utsatt för fräcka bedragare som använder sig av personalens namn vid bedrägeriförsöken.
Dalslands sparbank är utsatt för fräcka bedragare som använder sig av personalens namn vid bedrägeriförsöken. Foto: Helena Lindgren

I flertalet av fallen har bedragarna presenterat sig med namn som tillhör någon personal som arbetar på Dalslands Sparbank. En av bedragarna uppgav till exempel att han var Magnus Olsson som är vd på Dalslands Sparbank.

Bankens telefonnummer

Samtidigt har bedragarna lyckats få det att se ut som om de ringer från bankens riktiga telefonnummer vilket gör att banken är extra orolig för att någon ska falla offer för försöken.

Banken känner dock inte till något fall ännu, där någon drabbats av förluster.

Dalslands Sparbank poängterar att ingen bank ringer till sina kunder och ber dem uppge koder, logga in på någon sida eller bekräfta något med bankdosa eller bank-ID.

I så fall är det ett bedrägeriförsök. Den som råkat ut för det bör kontakta banken och polisanmäla. Skulle uppgifter ha lämnats ut är det viktigt att kontakta banken snarast.

Artikeltaggar

BedrägerierBengtsforsBrott & blåljusDals-Eds kommunDalslandDalslands SparbankMagnus OlssonNyheter

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.