Hoppa till huvudinnehållet

Seger för Åmål U på bortaplan mot Lekvattnet

Publicerad:
Lekvattnet förlorade mot Åmål U
Lekvattnet förlorade mot Åmål U

Åmål U vann mötet med Lekvattnet borta med 8-5 (5-2, 1-2, 2-1) på söndagen i division 4 Värmland västra herr i innebandy.

Åmål U:s tränare Richard Hjertén kommenterade matchen:

– Vi åker med ett ungt lag och möter ett fysiskt tufft spelande Lekvattnet i en hall som mer kan betecknas som en skridskobana än en innebandyplan. Vi står upp oerhört bra i det fysiska spelet och viker inte ner oss trots att motståndaren försöker med diverse metoder för att få oss ur balans. Matchen vinner vi rättvist efter en stabil laginsats där alla bidrar och gör jobbet idag. Kul att vår yngsta spelare för dagen, Calle Carlsson, född 2005, som för övrigt också gör seniordebut, visar framfötterna och deltar aktivt i spelet och får avsluta med att göra mål. Som ledare är det extra kul att se alla våra unga spelare som verkligen tar för sig.

Samuel Albinsson gjorde tre mål, övriga mål för bortalaget gjordes av David Bertilsson, Calle Carlsson, Emil Englund, Hugo Karlsson och Mattheus Thorin.

Åmål U:s nya tabellposition är tredje plats, medan Lekvattnet är på femte plats.

I nästa omgång har Åmål U Billingsfors borta i Billingsfors Bollhall, fredag 10 december 19.30.

Artikeltaggar

Division 4 Värmland västraInnebandyStjernehallenÅmåls IBK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.