Hoppa till huvudinnehållet

Lokal tränarprofil tar över Fengersfors: ”Går för att bli bättre nästa år”

Publicerad:
Johan Nordh ledde IFK Åmål i division 2, tillsammans med Conny Johansson.
Johan Nordh ledde IFK Åmål i division 2, tillsammans med Conny Johansson. Foto: Sofie Borg

Fengersfors tränarstab för 2022 är spikad. Johan Nordh ersätter Thomas Sääv som huvudtränare för klubben. Vid sin sida får han Ismael Vasquez, assisterande tränare, och lagkaptenen Jesper Englund, som går in som spelande assisterande tränare.

Säfflebon Johan Nordh kommer närmast från ett tvåårigt tränaruppdrag i Forshaga IF.

I år ledde han klubben till en fjärdeplats i division 4 Värmland – klubbens bästa placering på 16 år. SK Sifhälla, Säffle FF, IFK Åmål och damlaget Qbik är andra klubbar han tränat genom åren.

Tillsammans med assisterande tränarna Ismael Vasquez och Jesper Englund och Bosse Karlsson som målvaktstränare är det tänkt att han ska etablera Fengersfors i fyran.

– Det här känns väldigt bra. Jag tror att de kan ta oss framåt och kanske få till ett ännu slagkraftigare lag än i år, säger Martin Hallberg, sportansvarig i Fengersfors IK.

Vad tror du Johan Nordh kan bidra med?

– Framförallt kommer Johan Nordh nog att bidra med rutin och glädje. Det är en oerhört seriös tränare, när det gäller, säger Martin Hallberg.

Att redan ha klart med ny tränare inför nästa säsong kommer att underlätta spelarrekryteringen, tror Hallberg.

– Vem som tränar är det första spelarna frågar när man försöker rekrytera nya spelare.

Johan Nordh kommer att presenteras för spelarna i samband med onsdagens träning i bollhallen. Han har ingen koppling till Fengersfors sedan tidigare, men har ändå hyfsad koll på klubben, säger han.

– Det ska bli roligt. Jag känner till flera av spelarna och ledarna.

Har du hunnit få någon bild av Fengersfors IK?

– Det är lite samma känsla som i Forshaga, väldigt familjärt, gemytligt och att det är viktigt att ha roligt. Sedan ska man vinna matcher också, för att det ska bli ännu roligare, så det är full fokus som gäller på matcher och träning. Grunden i allt är att man har rätt inställning och attityd, säger nya tränaren.

Förhoppningen är att Johan Nordh ska bidra med stabilitet, efter en ojämn säsong där laget åkte på många stora förluster.

– Det är svårt att sätta några mål innan vi vet vad vi har för spelare. Vi ska gå för att bli bättre än det här året i alla fall. Vi överraskade med Forshaga och förhoppningen är att kunna göra det i Fengersfors också, säger Johan Nordh.

Bortsett från de tunga tappen av spelande tränaren Thomas Sääv, samt bröderna Simon och Samuel Schullström räknar Martin Hallberg med att årets trupp kommer att vara i det närmaste intakt till nästa år. Han hoppas även kunna knyta till sig några nya spelare under den frimånad som startar i dag. Klubben kommer under månaden att bjuda in potentiella nyförvärv till öppna träningar.

– Vi vill ersätta Simon och Samuel i första hand och sedan kunna bredda och få in några till.

Sex spelare klara

Klara spelare

Jesper Englund

Markus Albinsson

Mathias Andersson

Andreas Ljung

Mattias Waern

Kern Hodges

Förluster

Thomas Sääv, tränare

Simon Schullström

Samuel Schullström

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän-DalFengersforsFengersfors IKFotbollJohan NordhMartin Hallberg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.