Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Kortege med hästar vid Luciakröning

Publicerad:
Dalslands luciaflickor vid kröningsceremonin på torget i Åmål 1971.

1971

Dalslands Lucia 1971 krönt. Dalslands Lucia 1971, Britt Marie Viktorsson från Åsensbruk, kröntes vid en ceremoni på torget i Åmål i går kväll av landstingsrådet Anton Larsson.

Innan kröningen hade Lucia med tärnor åkt i kortege från Kamratgården genom staden, uppvaktad av nio hästburna flickor. Ett uppskattat inslag som gjorde det hela än mer stilfullt. Kortegevägen kantades av mycket folk. Vid kröningsceremonin på torget hade samlats rekord mycket folk.

1996

Bara 40 Åmålsbor var intresserade av räddningscentral. Den räddningscentral som finns på brandstationen i Åmål är en av de sista som byggdes i den storleken och en av de modernaste som finns i Sverige.

Räddningscentralen stod klar 1991 och efter det har ingen liknande central byggts i landet. Den kostade 10,5 miljoner att uppföra och kommunen bidrog med 1,7 miljoner kronor, resten sköt staten till.

2011

Lokal kortfilm fyllde Sagabion. Måndagens premiär av den lokala kortfilmen Filmstjärnorna lockade så mycket folk att filmen fick visas två gånger för att alla skulle få se den. 15 personer från tre dagcenter i Åmål har arbetat med filmprojektet i ett år, både bakom kameran och framför kameran. Blomsteraffären, livsmedelsbutiken och kommunens växel var några av arbetsplatserna i Åmål som fick besök av filmteamet från tre av LSS-enhetens dagcenter under filminspelningen.

Artikeltaggar

ÅmålLSSLuciaRäddningstjänstenSagabiografen ÅmålSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.