Hoppa till huvudinnehållet

Sjukhusens entrévärdar gör comeback

Publicerad:
Entrévärdarna kommer tillbaka vid sjukhusen. Foto: Tommy Löfgren

En efter en skärps coronarereglerna. Från och med torsdag 9 december återinför Näl och Uddevalla sjukhus besöksrestriktioner och samtidigt gör entrévärdarna comeback.

Vissa avdelningar på sjukhusen har redan egna besöksrestriktioner, till exempel på enheter där det fort blir trångt i väntrummen, men från torsdag råder på nytt generella besöksrestriktioner på Näl och på Uddevalla sjukhus.

Det är emellertid inte fullt lika strikt som förra gången. Närstående får följa med in på sjukhuset, men antalet begränsas så att högst en eller två medföljande är tillåtna.

− Närstående ger ett bra stöd för våra patienter, i situationer som kan vara påfrestande för individen, och kan dessutom bidra med nödvändig information till våra medarbetare, säger Nu-sjukvårdens sjukhusdirektör Björn Järbur i ett pressmeddelande.

Vid sjukhusentréerna placeras på nytt särskilda värdar som bland annat kommer att ha i uppgift att dela ut munskydd. Västra Götalandsregionen har infört nya direktiv för att minska smittspridning av covid-19 inom vård, tandvård och omsorg och hit hör att alla medarbetare ska bära munskydd under hela arbetspasset i vårdlokaler, och patienter och besökare ska erbjudas munskydd. Dessutom införs rutiner om att hålla avstånd.

Artikeltaggar

NälNU-sjukvårdenUddevalla sjukhusVård och omsorgVästra Götalands län

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.