Hoppa till huvudinnehållet

Hanna Skogh slog till med personbästa i A-debuten i Umeå

Publicerad:
13-årige Hanna Skogh är en av tre Åmålstjejer i Säffle Konståkningsklubb. Övriga har inte börjat tävla än. Foto: Lillebacka photos

Åmålstjejen Hanna Skogh, 13, landade ett personligt rekord när hon i helgen debuterade i A-klassen i konståkning, i Umeåtävlingen Björkcupen.

Konståkningslöftet Hanna Skogh, som tävlar för Säffle Konståkningsklubb, avancerade nyligen till A-åkare inom konståkningen. I helgen gjorde hon sin första tävling i klassen, i Björkcupen i Umeå.

”Hård konkurrens”

– När man går upp och blir A-åkare blir man tilldelad tävlingar, två på hösten och två på våren. De bästa åkarna där blir uttagna till elitserien. Det är många duktiga A-åkare i Sverige, så det är hård konkurrens, säger Christina Porath, tränare i Säffle Konståkningsklubb.

Klarade alla hopp

Hanna Skogh gjorde bra ifrån sig i Umeå. Hennes 44,83 poäng räckte till en niondeplats totalt, efter två dagars tävlande i klassen ungdom 13 A. Felicia Lyrenäs från Umeå konståkningsförening vann klassen på 64,68 poäng.

– Hanna klarade alla sina hopp, men det var någon piruett som hon var missnöjd med. Hon slog sitt personbästa, vilket var roligt, säger Christina Porath.

Tibro nästa

Redan nu till helgen väntar en ny A-tävling för Hanna Skogh, i Tibro.

Artikeltaggar

KonståkningSäffle KonståkningsklubbUmeå

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.