Hoppa till huvudinnehållet

Blött och krävande när Glenn H Perssons A La Carte Alo segrade på Färjestad

Publicerad:
A la Carte Alo segrade i sin andra start i livet. Hästen tränas av Glenn H Persson.
A la Carte Alo segrade i sin andra start i livet. Hästen tränas av Glenn H Persson. Foto: Björn Martinsson

A La Carte Alo, som tränas av Glenn H Persson, segrade i tungsprungna spår på Färjestadstravet i måndags.

Måndagens tävlingar på Färjestad blev en krävande tillställning i och med det kraftiga väderomslaget till plusgrader och regn. Det pratades om två till tre sekunder långsammare bana vid dagens inledning, men ju längre tävlingarna förlöpte, desto mer tungsprunget blev det.

Kuskarna var rejält lerinpackade och det är en bedrift att överhuvudtaget se något under dessa omständigheter.

A La Carte Alo, som tränas av Åmålstravets Glenn H Persson, kördes till seger av Jorma Kontio. Från sitt stängda åttonde spår kom det fyraåriga stoet iväg bra och följde fint med i rygg på innerspårets Larizz. Efter 400 meter kunde Kontio ta över ledningen i det något utdragna fältet. Där framme såg A La Carte Alo fin ut och när Gabriels Love blev närgången över upploppet sträckte A La Carte Alo på sig och segrade med en säker längd.

Andra starten

Detta var stoets andra start i livet och den första i regi av Glenn H Persson. Segertiden noterades till 1.19,9/2 140 meter, vilket var bra med tanke på omständigheterna. Oddset på Åmålshästen blev 11.86 och förstapriset löd på 25 000 kronor.

Prisplacerade Åmålshästar denna krävande tävlingsdag blev Impulse Marancourt, Moas Lella Scott, Kantens Cash, Karen Victory och Zelma Laday.

Vidare kan nämnas att kallblodet Ängsborken var ute i ett kvallopp, efter lång bortavaro, och såg fin ut för sin tränare Anders Elehn.

Artikeltaggar

ÅmålstravetFärjestadstravetFärjestadstravetGlenn H PerssonKarlstadTravV64

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.