Hoppa till huvudinnehållet

Par åtalas - överföll barnfamilj i deras hem

Publicerad:
Paret ska enligt åtalet både ha överfallit en barnfamilj i deras villa i Kila och en ensam kvinna i hennes lägenhet i Säffle.
Paret ska enligt åtalet både ha överfallit en barnfamilj i deras villa i Kila och en ensam kvinna i hennes lägenhet i Säffle. Foto: Johan Nilsson/TT

De trängde sig in i familjens bostad, misshandlade mannen och hustrun och hotade att döda hela familjen. Nu åtalas en man och en kvinna för hemfridsbrott, grov misshandel och olaga hot.

Det var i slutet av november som en man och en kvinna trängde sig in i en villa i Kila där mannen och hustrun befann sig tillsammans med sitt barn. Paret misshandlades och hotades, tillsammans med barnet, till livet av mannen.

Nu åtalas en 37-årig man från Säffle och en 35-årig kvinna från Åmål, för grovt hemfridsbrott, grov misshandel i två fall samt olaga hot.

Hotade döda alla

Paret trängde sig en kväll in i familjens bostad. När makarna i huset försökte få dem att lämna bostaden blev de hotfulla och aggressiva. 37-åringen drog kvinnan i håret uppgör en trappa innan han knuffade ned henne så hon föll handlöst bakåt och skadade sig.

Han kastade därefter en nio kilo tung brandsläckare i huvudet på mannen. 37-åringen hotade därefter att döda alla i familjen.

Åklagaren menar att brotten särskilt grova med tanke på att ett barn befann sig i huset. Mannen förnekar samtliga brott och har i förhör vägrat svara på frågor eller ge en egen version av händelserna. Kvinnan förnekar också att de begått hemfridsbrott.

Sparkade i ansiktet

Paret åtalas för ytterligare ett hemfridsbrott och grov misshandel. Det handlar om en händelse som utspelade sig i en lägenhet i Säffle i april Också den gången ska paret ha träng sig in i en lägenhet där en kvinna bodde.

37-åringen, som var maskerad, ska ha sparkat omkull kvinnan, som är i 70-årsåldern, och fortsatt att sparka på henne då hon låg försvarslös på golvet. Han sparkade henne bland annat i ansiktet. Också här menar åklagaren att mannen visat särskild hänsynslöshet.

37-åringen är tidigare dömd för en rad grova brott, bland annat för flera fall av kvinnomisshandel.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrov misshandelGrovt hemfridsbrottOlaga hotSäffle kommun

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.