Hoppa till huvudinnehållet

Tomtar och trubadur på julfest i Ånimskog

Publicerad:
Trubaduren Dan Johansson underhöll gästerna.
Trubaduren Dan Johansson underhöll gästerna. Foto: Inger Larsson

Tomteluvorna var talrika när Ånimskogs pensionärsförening nyligen bjöd in till julfest. Julgröt och skinkmacka stod på menyn.

Ånimskogs pensionärsförening bjöd nyligen in till julfest i bygdegården i Ånimskog. En stor andel av de 78 medlemmarna i Ånimskogs pensionärsförening hade anammat inbjudan. Julfesten samlade närmare 50 besökare, varav många bar tomteluva.

Under kvällen bjöds det på en tallrik julgröt och en skinksmörgås som inmundigades till tonerna från trubaduren Dan Johansson, som underhöll gästerna.

En annan som tog plats på scenen var Maj Emanuelsson. Hon läste Viktor Rydbergs klassiska juldikt "Tomten". Dikten gestaltades samtidigt av Ing-Marie Torvad.

Maj Emanuelsson läste Viktor Rydbergs dikt "Tomten". Dikten illustrerades samtidigt av Ing-Marie Torvad.
Maj Emanuelsson läste Viktor Rydbergs dikt "Tomten". Dikten illustrerades samtidigt av Ing-Marie Torvad. Foto: Inger Larsson

Artikeltaggar

ÅnimskogÅnimskogs bygdegårdFritid och livsstil

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.