Hoppa till huvudinnehållet

Förlängd häktning för 45-åring – misstänks för mordförsök

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Den misstänkte gärningsman lämnade brottsplatsen springande och kunde, efter att polisen sökt av närområdet med en helikopter, snart gripas i en bostad i närheten.
Den misstänkte gärningsman lämnade brottsplatsen springande och kunde, efter att polisen sökt av närområdet med en helikopter, snart gripas i en bostad i närheten. Foto: Johan Nilsson/TT

Åklagarkammaren i Uddevalla har begärt och fått beviljad förlängd häktningstid för den man i 45-årsåldern som den 23 november i år misstänks ha knivskurit en 53-årig man i en lägenhet i centrala Åmål.

53-åringen ska ha fått ta emot flera knivhugg och fördes med helikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg för operation.

Den misstänkte gärningsmannen greps bara någon timme efter dådet och har suttit häktad sedan den 25 november, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Åtal ska nu väckas senast den 5 januari.

Båda männen är hemmahörande i Åmål.

Knivman häktad – misstänks på sannolika skäl för mordförsök53-åring allvarligt knivhuggen i mordförsök – misstänkt gärningsman gripen

Artikeltaggar

Brott & blåljusHäktningarUddevallaÅklagarkammarenÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.