Hoppa till huvudinnehållet

Han har erbjudits jobbet som kommundirektör

Publicerad:
Jan-Erik Samuelsson, här flankerad av Lena Björk, folkhälsostrateg, och Kristoffer Ljung, näringslivs- och kommunikationschef, har erbjudits jobbet som kommundirektör i Åmål.
Jan-Erik Samuelsson, här flankerad av Lena Björk, folkhälsostrateg, och Kristoffer Ljung, näringslivs- och kommunikationschef, har erbjudits jobbet som kommundirektör i Åmål. Foto: Andreas Dagström

Nu har Åmål kommunstyrelse beslutat vem de helst vill ha som kommundirektör. Valet föll på Jan-Erik Samuelsson, som har varit tillförordnad kommundirektör sedan Anders Sandén slutade.

Bland 27 sökande visade det sig vara det säkraste alternativet som fick flest styrelseledamöter att nicka gillande. Jan-Erik Samuelsson, tidigare förvaltningschef och vice kommundirektör i Åmål, har varit tillförordnad kommundirektör sedan Anders Sandén tvingades lämna uppdraget hösten 2020.

Rekryteringsarbetet har letts av personalenheten samt en politisk styrgrupp bestående av kommunstyrelsens arbetsutskotts ordinarie ledamöter samt gruppledaren för Sverigedemokraterna.

Efter genomförd process konstaterades alltså att den bäst lämpade kandidaten är Jan-Erik Samuelsson.

Han är erbjuden jobbet, men har inte tillträtt. Avtal och annat behöver diskuteras innan tillsättningen blir klar. Detta väntas ske någon gång under nästa vecka.

27 personer vill bli Åmåls nya kommundirektörJan-Erik Samuelsson blir vice kommunchef

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunJan-Erik SamuelssonPolitik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.