Hoppa till huvudinnehållet

Härlig start på säsongen för skridskoåkarna

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
På trettondagen blev det fina förhållanden för en tur på långfärdsskridsko på sjön Ärran och Friluftsfrämjandets åkare samlades i Fröskog.
På trettondagen blev det fina förhållanden för en tur på långfärdsskridsko på sjön Ärran och Friluftsfrämjandets åkare samlades i Fröskog. Foto: Leif Nilsson/Friluftsfrämjandet

Statusen på naturisarna ändras snabbt och långfärdsskridskoåkarna är vana att stå beredda när det ges tillfälle att åka. Under trettondagen ordnade Friluftsfrämjandet Säffle-Åmål en tur på sjön Ärran.

I våra trakter är Mörtebolstjärnet pålitligt att frysa till tidigt på säsongen. På det lilla tjärnet har det blivit många kilometer för långfärdsskidskoentusiasterna i väntan på mer vidsträckta isar.

Skridskovintern började ovanligt bra med en kall december då många av småsjöarna frös tidigt. Men perioder av snö och omslag till tö har samtidigt gjort att Friluftsfrämjandet Säffle-Åmål hittills inte kunnat anordna mer än några få turer.

Men så på trettondagen var förhållandena plötsligt fina och långfärdsskridskoåkarna drog ut. En grupp på elva personer samlades på torsdagsförmiddagen i Fröskog för en gemensam tur på Ärran.

– Visserligen någon snöflinga på vissa ställen men emellanåt fin tjock blankis och solen lyste fantastiskt hela dagen, i bara några få minusgrader, rapporterar Leif Nilsson.

Sen kom snön och regnet i helgen. Skridskoåkarna hoppas nu på nya minusgrader så att det kan bli läge att dra ut igen.

En grupp från Friluftsfrämjandet Säffle-Åmål samlades i Fröskog för en gemensam tur på sjön Ärr.
En grupp från Friluftsfrämjandet Säffle-Åmål samlades i Fröskog för en gemensam tur på sjön Ärr.

Artikeltaggar

FriluftsfrämjandetFritid och livsstilFröskogÄrran

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.