Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls OK inledde tävlingssäsongen starkt – pallplatser på Morapinglan

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Agnes Gustafsson fick med sig ett brons från Morapinglan. Här syns hon tillsammans med lagkompisarna Elsa Reuter, Gustaf Persson, Eira Olsson, Alva Hedlund och Elin Reuter.
Agnes Gustafsson fick med sig ett brons från Morapinglan. Här syns hon tillsammans med lagkompisarna Elsa Reuter, Gustaf Persson, Eira Olsson, Alva Hedlund och Elin Reuter. Foto: Åmåls OK

I tuff konkurrens lyckades Åmåls OK staka hem två brons i tvådagarstävlingen Morapinglan, Agnes Gustafsson i D14-klassen och Oskar Olsson i H10-klassen.

Över 550 skidåkare kom till start i IFK Mora SK:s tvådagarstävling Morapinglan, som traditionsenligt arrangerades under den sista helgen på jullovet. Åmåls OK ställde upp med 14 åkare, varav flera säsongsdebuterade.

Tävlingen inleddes med individuell start i fristil på lördagen och avslutades med en klassisk jaktstart på söndagen. Ett tävlingsformat som visade sig passa Åmålsåkarna.

I D14-klassen var Agnes Gustafsson trea efter första dagen, med ett helt koppel åkare jagandes strax bakom. På jaktstarten körde hon kontrollerat och lyckades hålla den jagande klungan bakom sig. Efter en stark avslutning var hon efter 2,5 kilometers åkning sex sekunder före närmast jagande och säkrade en bronspeng. Marginalen upp till segraren Julia Blomgren, Östersunds SK, var knappa minuten.

Oskar Olsson avancerade till en tredjeplats på söndagen.
Oskar Olsson avancerade till en tredjeplats på söndagen. Foto: Åmåls OK

Åmåls OK tog ytterligare ett brons i tävlingen, genom Oskar Olsson i P10-klassen. Oskar var fyra efter första dagen, 40 sekunder bakom ledaren Kevin Westman, IFK Umeå. På söndagen åkte han upp sig till en tredjeplats totalt, 35 sekunder bakom Kevin Westman.

Åmål tog även ett par topp tio-placeringar i tävlingen. Eira Olsson, i D13-klassen, var tia på lördagen och körde upp sig till en sjundeplats på söndagen. Alva Olsson, i D15-klassen, körde jämnt och slutade nia både på lördagen och söndagen.

Åmålsåkarna får nu ladda om för säsongens första tävling på hemmaplan. I kväll körs nämligen säsongspremiären av träningstävlingsserien Dalskidan på Hanebol. Tävlingen är öppen för barn och ungdomar och körs i klassisk stil med intervallstart.

Åmålsåkarna gjorde bra ifrån sig i säsongspremiären. Här är det Emil Thorpman som flyger fram i P13-klassen.
Åmålsåkarna gjorde bra ifrån sig i säsongspremiären. Här är det Emil Thorpman som flyger fram i P13-klassen. Foto: Åmåls OK

Artikeltaggar

Alva OlssonEira OlssonLängdskidåkningMoraÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.