Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls simhall stänger igen: ”Det blir för trångt”

Publicerad:
Åmåls simhall kommer endast att hålla öppet för skolor och föreningar framöver.
Åmåls simhall kommer endast att hålla öppet för skolor och föreningar framöver. Foto: Elinor Thuresson

Skärpningen av covidrestriktionerna gör att Åmåls simhall stänger ner verksamheten för allmänheten tills vidare.

– Det blir för svårt med flödet in och ut, det blir för trångt, säger Viktor Weiberg, fritidschef i Åmåls kommun.

Covidrestriktionerna från den 23 december och skärpningen av dessa, som togs i bruk den 12 januari, gör att simhallen i Åmål nu stänger ner verksamheten för allmänheten. För att begränsa smittspridning av covid-19 kommer simhallen tills vidare endast att hålla öppet för skolor och föreningar.

Att vissa bassänger sedan tidigare är stängda på grund av deras dåliga skick gör det inte lättare att hålla avstånd.

– I och med att många funktioner är nedstängda blir det väldigt svårt att hantera det, säger Viktor Weiberg.

Säsongskort och tiokort kommer att frysas under nedstängningen och i efterhand förlängas med samma tidsspann som simhallen håller stängt på grund av restriktionerna.

Bokade platser i Säffle

Politikerna fattade nyligen beslut om att Åmål simhall ska renoveras. När det arbetet kommer att påbörjas är inte klart än. Förhoppningen är att kunna hålla öppet vissa delar under renoveringen. Rehabbassängen ingår exempelvis inte i renoveringsplanerna.

– Vi kollar vad vi kan göra där. Om vi kan ha öppet för föreningar och skolor till exempel. I teorin går det att ha öppet där om det går att kombinera med bygget, säger Viktor Weiberg.

Säffles simhall, där det finns bättre möjligheter att sprida ut besökarna, håller öppet – med ett begränsat antal besökare. Där har man infört ett telefonbokningssystem, med 30 platser åt gången. Relaxavdelningen samt bastubaden är dock avstängda.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunÅmåls simhallCoronavirusetFritid och livsstilViktor Weiberg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.