Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls SS simmade hem tre medaljer i Höstsimiaden

Publicerad:
Vile Ericson, Astrid Herke, Emma Hellström, Mathilda Sörqvist, Lina Hakobyan, Maya Månsson, Lilly Honoré och Elsa Andersson deltog alla i Höstsimiaden.
Vile Ericson, Astrid Herke, Emma Hellström, Mathilda Sörqvist, Lina Hakobyan, Maya Månsson, Lilly Honoré och Elsa Andersson deltog alla i Höstsimiaden. Foto: Åmåls SS

Åmåls Simsällskap har fått bra snurr på ungdomsverksamheten och fick med sig åtta simmare till Höstsimiaden nyligen. Tre medaljer, flera personliga rekord och viktig tävlingserfarenhet fick de med sig hem.

Höstsimmiaden avgjordes på 13 orter runt om i Sverige. Åmåls SS tävlade i Stenungssund där det totalt gjordes 869 starter, varav ÅSS stod för 34.

ÅSS Vile Ericson, i P12-klassen, hade inte tävlat på länge men hade uppenbarligen konserverat formen. På 100 meter ryggsim simmade han hem ett silver med tiden 1.20.15 – en kapning av sitt personbästa från 2019 med 26 sekunder.

Även på 100 meter bröstsim blev det medalj. Efter en stark spurt simmade han in som trea med tiden 1.34.10, tio sekunder snabbare än personbästat från 2019.

Brons i favoritgrenen

Åmåls SS tog ytterligare en medalj i tävlingen, genom Lilly Honore i F11-klassen. Hon svarade för flera fina insatser och fick kröna dagen med att simma hem ett brons i favoritgrenen 50 meter bröstsim. Tiden 42.91 var personbästa med nästan två sekunder. Lilly Honoré var nära medalj även på 100 meter medley där hon slutade fyra på personbästatiden 1.26.23.

Även övriga Åmålssimmare presterade bra och svarade för flera personbästa i tävlingen. Däribland Lina Hakobyan som gjorde sin tävlingsdebut i Höstsimiaden.

Tävlade i lagkapp

Utöver de individuella grenarna tävlades det även i lagkapper i Höstsimiaden. ÅSS lyckades få ihop lag i både 4x50 meter medleylagkapp och 4x50 meter frisimslagkapp. I medleylagkappen slutade ÅSS på tionde plats och i frisimslagkappen slutade laget nia.

Artikeltaggar

Åmåls SimsällskapSimsport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.