Hoppa till huvudinnehållet

Födelsedag: Hälsa och pandemislut på 60-årige golfarens önskelista

Publicerad:
Golf är ett av Mikael Möllers stora intressen. En betydande del av fritiden tillbringas på Forsbacka och andra golfbanor.
Golf är ett av Mikael Möllers stora intressen. En betydande del av fritiden tillbringas på Forsbacka och andra golfbanor. Foto: Privat

Bankmannen, golfaren och livsnjutaren Mikael Möller fyller 60 år på onsdag. Den planerade utomlandsresan, tillsammans med 17 dagar äldre frun Katarina Möller, får skjutas på framtiden på grund av pandemin.

– Vi har haft stora 40-, och 50-årsfester så nu tänkte vi köra den lugna stilen och resa bort, säger Mikael Möller.

Resan får vänta tills pandemin tillåter. I stället kommer födelsedagen att firas med tårta och kaffe med familjen och närmsta vännerna. Till helgen väntar även en weekendresa till Göteborg tillsammans med frun.

– Vi tar oss en liten tur och göttar oss lite grann. Vi hade bokat en show, men den blev inställd så vi får äta och dricka lite gott i stället.

Paret träffades redan 1979, på Karlbergsgymnasiet, och har hållit ihop sedan dess.

– Jag kom från Säffle och pendlade till Åmål under gymnasiet. Det var trevliga år.

Efter studierna, medan familjen växte med sönerna Fredrik och Johan, flyttade paret runt i Värmland under några år. Olika bankjobb tog familjen från Säffle till Kristinehamn och tillbaka till Säffle. När Mikael sedan fick erbjudande om en chefstjänst på SEB i Åmål tog de steget över länsgränsen – och har blivit kvar. Efter 28 år i Sparbanken och på Swedbank gick han 2012 över till SEB, där han i dag jobbar som företagsrådgivare.

– Företagssidan har lockat mig hela tiden.

Tidig pension

Även om han trivs med sitt jobb ser han fram emot tiden efter. Både Mikael och Katarina planerar att pensionera sig i förtid, om tre år.

– Vi har ett avtal på banken som gör att jag kan gå lite tidigare.

Tiden som frigörs kommer bland annat att läggas vid sommarstugan nere i Ängelholm, på det stora golfintresset och på barnbarnen.

– Vi har fyra barnbarn och ett femte på gång.

Äldste sonen, Fredrik Stålhandske, bor i Borås med familjen medan lillebrodern Johan Möller bor på Hammarö med sin familj.

Mikael Möller jobbar sedan tio år tillbaka på SEB i Åmål.
Mikael Möller jobbar sedan tio år tillbaka på SEB i Åmål. Foto: Privat

”Bra ålder”

60 år är en bra ålder, konstaterar Mikael Möller, även om han haft otur med skador de senaste åren. För ett par år sedan gick ena hälsenan av i samband med en padelmatch. Under rehaben som följde gick samma hälsena av ytterligare en gång. Åtta operationer senare börjar han nu se ljuset i tunneln.

– Efter en av operationerna fick jag infektioner som gjorde att de fick fick flytta köttstycken till höger och vänster. Det ser ut som ett lapptäcke i dag. Det har varit en lång resa, men nu ser vi framåt istället.

Ingen mer padel?

– Nej, inte än på ett tag i alla fall. Golf går bra i alla fall, som tur är.

Är det något speciellt du önskar dig nu när du fyller år?

– Det enda jag önskar är att få vara frisk och att pandemin lägger sig så att man kan återgå till det normala.

Inga prylar du behöver, som en ny driver?

– Nej, det finns så mycket grejer i garaget redan. När vi kör någon tävling hemma brukar vi skämta om att vinnaren kan hämta en grej i garaget som pris.

Föreningsmänniska

En titt i tidningens bildarkiv visar bland annat bilder på Mikael Möller under hans tid som aktiv i IFK Åmål. Engagemanget sträckte sig så långt att han ställde upp som mannekäng under en av handbollssektionens modevisningar.

– Jag hjälpte till lite med sponsorbiten något år. Det var när grabbarna var aktiva som jag var som mest aktiv.

Föreningsengagemanget lever vidare. I dag är han, som han själv säger, ”lekmannarevisor” i Forsbacka GK.

– Det är sådana uppdrag man får som bankman.

Artikeltaggar

ÅmålFödelsedagarForsbacka GolfklubbJubilar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.