Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Buss-Kalle som kört 300 000 mil

Publicerad:
Buss-Kalle, med sin dotterdotter Mona och hennes dotter Lena, fotograferade för 50 år sedan.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Buss-Kalle som kört 300 000 mil. Startade linjen mellan Åmål-Säffle. Åkte ni buss mellan Åmål och Säffle någon gång på 30-talet och i början på 40-talet? I så fall är det mycket möjligt att ni åkte med Buss-Kalle Fransson eller Carl Willhelm Franzon som han egentligen heter. Det var nämligen han som 1931 startade med busstrafik mellan de båda städerna. Det höll han på med tills konkurrensen blev för stor från de stora företagen och han var tvungen att sälja sina rättigheter till GDG.

1997

Mellerudselever vill till Karlberg. Karlbergsskolan i Åmål har stor dragningskraft på niondeklassarna i Melleruds kommun. Drygt 20 elever har satt Åmål före Vänersborg i valet inför gymnasiestarten höstterminen 1997.

15 Säffleelever vill till Åmål. Men där sätter det nya gymnasieavtalet stopp.

2012

Snart koppeltvång i centrala Åmål. Ett koppeltvång på hundar i centrala Åmål rycker närmare. Nästa vecka kommer teknik- och fritidsnämnden att syna ett förslag om geografisk avgränsning.

Frågan om koppeltvång på hundar väcktes ifjol, bland annat efter att en Åmålsbo fått sin hund ihjälbiten av en större lösspringande hund.

Thomas Olson (FP), då ordförande i Åmåls samhällsbyggnadsnämnd, lyfte frågan på den politiska dagordningen. Han föreslog koppeltvång på offentlig platsmark inom detaljplanelagt område.

Artikeltaggar

ÅmålHundKarlbergsgymnasietKollektivtrafikSamhälleTeknik- och fritidsnämnden

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.