Hoppa till huvudinnehållet

Ingen allvarligt skadad när två bilar krockade i korsning i centrala Åmål

Publicerad:
Två bilar kolliderade i centrala Åmål på torsdagseftermiddagen. Polis kunder förhöra de inblandade på plats och inledde en utredning om olyckan.
Två bilar kolliderade i centrala Åmål på torsdagseftermiddagen. Polis kunder förhöra de inblandade på plats och inledde en utredning om olyckan. Foto: Ove Rydh

Två bilar krockade i korsningen Kyrkogatan-Torggatan i centrala Åmål på torsdagseftermiddagen. Ingen person skadades allvarligt.

Strax efter 16-tiden kom om ett larm om en trafikolycka med två personbilar i Åmål centrum. Enligt uppgift ska det ha suttit en person i vardera bil.

Ingen person är allvarligt skadad, men en av förarna blev rejält omskakad och togs om hand av personal från sjukvården.

Olyckan inträffade i korsningen Kyrkogatan-Torggatan i centrala Åmål och det var moddigt på vägbanan vid olyckstillfället.

En av bilarna kom på Torggatan österifrån, från Måkebergsplan, och en av dem körde norrut på Kyrkogatan.

Den ena av bilarna trycktes till rejält i höger bakdel.

Olyckan inträffade i korsningen Torggatan-Kyrkogatan och en del av Kyrkogatan spärrades av i samband med olyckan.
Olyckan inträffade i korsningen Torggatan-Kyrkogatan och en del av Kyrkogatan spärrades av i samband med olyckan. Foto: Ove Rydh

Räddningstjänsten kom till platsen med två bilar, polis var på plats med flera bilar. Polisen kunder förhöra de inblandade på plats. En bedömningsbil från sjukvården kom också och tog hand om minst en av de inblandade.

– Det har ännu inte återkopplats något från platsen, säger Linda Bergquist, teamledare på SOS Alarm.

Polisen har upprättat en anmälan om att en av förarna ej iakttagit högerregeln i korsningen.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusSOS Alarm

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.