Hoppa till huvudinnehållet

Lasse Orava på Stadshotellet jublar: ”Slipper leka polis”

Publicerad:
Reporter Liselotte Lans
Liselotte Lans
liselotte.lans@provinstidningen.se
Lasse Orava, är delägare av stadshotellet och Bakfickan, jublar över torsdagsmorgonens besked om slopade restriktioner: ”Nu slipper man leka polis”.
Lasse Orava, är delägare av stadshotellet och Bakfickan, jublar över torsdagsmorgonens besked om slopade restriktioner: ”Nu slipper man leka polis”. Foto: Rasmus Isaksson

Äntligen! Lasse Orava, ägare till Stadshotellet i Åmål, tycker att det är fantastiskt skönt att pandemirestriktionerna nu ska slopas.

– Nu blickar vi framåt mot en dundersommar, säger Lasse Orava som driver Stadshotellet i Åmål tillsammans med sin fru, efter att ha lyssnat på regeringens och Folkhälsomyndighetens pressträff på torsdagsmorgonen.

Alla restriktioner slopas nästa vecka

Orava menar att besked om slopade restriktioner var väntat då det tisslats och tasslats lite innan, samt att grannländerna lättat på sina pandemiregler.

”Slipper leka polis”

Rent praktiskt, när det gäller ytor och så innebär det inte så mycket för Stadt.

– Nej, vi har ju gott om utrymme här, men det sköna är att man nu slipper leka polis, säger Lasse Orava. Nu kan vi istället planera för våra aktiviteter som vi gång på gång fått ställa in de senaste åren.

Bokningar uteblev

Lasse Orava berättar hur det sett ut när det gäller hotelldelen.

– 100 procent försvann ur orderböckerna 2020, säger han. Året därpå, 2021, kom första bokningen med lite framförhållning. Annars har det bara varit folk som ringt och vill ha övernattning samma dag.

Lassa Orava är glad att det går att börja planera för att allt ska rulla på normalt igen. Han hoppas på en dundersommar med blues och andra roliga aktiviteter.

Fyller 60

Ljusa tider väntar och Lasse avslöjar dessutom att han fyller 60 år i slutet av februari och då kan ha ett kalas. Fast han skjuter det lite framåt och ser fram emot festligheterna.

Artikeltaggar

Lasse OravaNöje/KulturÅmålÅmåls stadshotell

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.