Hoppa till huvudinnehållet

Förundersökning fortgår efter skjutningen

Publicerad:
Polisens förundersökning fortgår efter händelsen i Ed där tre unga män är misstänkta för att bland annat ha beskjutit en bostad på Stubbekasvägen.
Polisens förundersökning fortgår efter händelsen i Ed där tre unga män är misstänkta för att bland annat ha beskjutit en bostad på Stubbekasvägen.

Polisen jobbar vidare med förundersökningen efter den skjutning som inträffade i Ed i mitten av januari. Tre personer är misstänkta för brott.

– Utredningen fortgår. I nuläget kan vi inte berätta mer om händelsen och utredningen, säger Erika Gustavsson, gruppchef vid utredningsavdelningen i norra Dalsland.

Skottlossning nära förskola – kulhål i fönsterEn person beskjuten – polisen söker iakttagelser: ”En bil ska ha synts till”

Carin Pedersen är förundersökningsledare i ärendet.

– Vi jobbar med de sedvanliga utredningsåtgärderna som bland annat förhör, säger hon.

Det var i mitten av januari som flera skjutningar mot bostäder inträffade i centrala Ed. Ett luftvapen ska ha använts vid händelsen.

Senare på dagen framkom även att en person ska ha blivit träffad av ett skott i huvudet i samband med att personen vistades utomhus i centrala Ed.

Några dagar senare greps och anhölls två unga män hemmahörande i området misstänkta för gärningen. Dagen efter togs ytterligare en ung man in till polisförhör.

De tre personerna är misstänkta för bland annat grovt olaga hot, skadegörelse och försök till grov misshandel.

Artikeltaggar

Brott & blåljusEdGrov misshandelGrovt olaga hotLuftvapenSkadegörelseSkottlossning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.