Hoppa till huvudinnehållet

Födelsedag: Fotboll och barnens aktiviteter ligger Philip varmt om hjärtat

Publicerad:
Philip Palmaer under tiden som tränare i Säffle FF dam.
Philip Palmaer under tiden som tränare i Säffle FF dam. Foto: Solveig Voyce

Fotbollsprofilen Philip Palmaer fyller i dag, den 8 februari, 37 år. Han har meriter som spelare i IF Viken och har haft tränaruppdrag för Säffle FF:s damlag och herrlag. Dessutom har han varit aktiv inom Dalslands Fotbollförbund och även i Svenska Fotbollförbundet.

Till vardags jobbar Philip Palmaer som utvecklingsingenjör på Hexpol TPE, tidigare Elasto, i Åmål. Vid sidan av jobbet är det familjen och fotbollen som är det stora intresset.

Som spelare har han varit verksam mestadels i IF Viken och haft rollen som assisterande tränare i IFK Åmål, Mallbackens IF och i Säffle FF:s utvecklingslag, innan namnbytet till Säffle Sportklubb.

Med tränarprofilen Jonas Rehnberg har Philip Palmaer haft ett nära samarbete som assisterande tränare under flera säsongen. Förutom i IFK Åmål och Säffle FF även i Mallbackens IF, där de räddade sig kvar i Elitettan efter att ha legat pyrt till i tabellen när tränarduon anlände inför slutspurten under hösten 2017.

– Philip är kunnig, ambitiös och noggrann i sin tränarroll. Vårt samarbete i IFK Åmål och Mallbackens IF fungerade jättebra och jag har bara goda minnen från den tid vi hade tillsammans, säger Åmåls tränarprofil Jonas Rehnberg, som fortfarande tränar Mallbackens IF i Elitettan.

Inom Dalslands Fotbollförbund och Svenska Fotbollförbundet handplockades han som en av några få personer till ett mentorsprogram för unga ledare. Utbildningen pågick 2008–2010 och då blev han även involverad i Svenska Fotbollförbundet, som skötte utbildningen.

– Philip är verkligen jätteduktig. En kanonkille helt enkelt. Han är hjärtligt välkommen tillbaka till oss i framtiden, säger Hans Fredriksson på Dalslands Fotbollförbund.

Philip Palmaer var under några år verksam som ledamot i DFF:s styrelse och ledamot i Riksidrottsförbundets och Sisus ungdomsråd, innan det blev ett uppdrag i Svenska Fotbollförbundets distrikts- och föreningskommitté under ett par år.

Numera är Philip Palmaer aktiv som ungdomsledare för ett av IF Vikens pojklag. Han följer barnens aktiviteter, en son och en dotter, med stort intresse. Firandet blir lugnt med familjen.

– En marängsviss skulle sitta fint, säger han.

Artikeltaggar

ÅmålFödelsedagarIF Viken

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.