Kärleken slog till igen för Sarah och Håkan

Publicerad:
För två år sedan gifte sig Håkan och Sarah i hemlighet på Baldersnäs.

De bodde på samma ort och gick på samma skola när de var små, men aldrig trodde Sarah och Håkan att de en dag skulle vara gifta. De träffades via en dejtingapp när livet rullade på som snabbast och idag, två år senare, är de gifta och lever tillsammans med sina respektive barn – en familj på tio personer.

På måndag firas alla hjärtans dag för att uppmärksamma kärleken lite extra. Hos familjen Eliasson Lannérus finns det många hjärtan som bankar då paret har totalt tio barn från tidigare förhållanden.

– Jag har sex barn varav fyra fortfarande bor hemma. Håkan har fyra barn sedan tidigare, säger Sarah.

Att träffa någon ny efter en skilsmässa är inte en självklarhet. Det var det inte heller för Sarah och Håkan.

– Man tänkte ju att det väl inte fanns någon som ville dejta en 40-plussare med sex barn. Man har ju svårt att pussla ihop vardagen som den är. Men visst hade jag en tanke om att det skulle vara härligt att få uppleva pirret igen och att ha någon som blir glad när man kommer hem, säger Sarah.

– Inte trodde jag att jag skulle träffa någon ny, det var så mycket med allt annat. Men det är klart att det fanns en längtan, säger Håkan.

"Så många dårar"

Frågan var ju även var man skulle träffa den rätte på ett litet ställe som Bengtsfors. Sarah jobbar inom vården vilken även innebär helgarbete, så att gå ut fanns knappt på kartan.

Både Håkan och Sarah vände sig då till dejtingappen Tinder.

– Egentligen tyckte jag inte att det var något bra alternativ. Det finns så många dårar där ute.

Men båda chansade och fick fullpott efter bara några veckor.

– Jag hade använt appen i kanske två veckor när jag fick se Sarah.

– Jag kände ju igen honom och när man bor på en liten ort vet man ju oftast vem de flesta är. Men vi har aldrig umgåtts, säger Sarah.

"Om man vill leva tillsammans så får man se till att det fungerar" säger Sarah om hur pusslet går ihop med tio personer under ett och samma tak.
"Om man vill leva tillsammans så får man se till att det fungerar" säger Sarah om hur pusslet går ihop med tio personer under ett och samma tak.

Efter några första meddelanden träffades de och fattade ganska snart tycke för varandra.

– Det kändes rätt. Det första jag tänkte på när jag såg hans bild var att han hade snälla ögon. Sedan måste man ju våga chansa lite också.

– När man är över 40 vet man ju vad man söker. Om det känns bra så är det bara att köra, säger Håkan.

Och det gjorde de. Ett halvår senare bodde de tillsammans i Håkans hus i Billingsfors. Och i somras gifte de sig i hemlighet på Baldersnäs.

Tio under samma tak

Att flytta ihop är ju en stor omställning för de flesta. För familjen Eliasson Lannérus blev den omställningen större än vanligt då det även ingick totalt åtta barn i flytten.

– Varannan vecka är vi tio personer i hushållet. Barnen är mellan tre och tretton år. Det är livat, sällan tyst, och när man lagar middag går det åt två falukorvar och ett kilo pasta. Jag vill inte tänka på hur det blir när barnen blir äldre, skrattar Sarah.

– Men om man vill leva tillsammans så får man se till att det fungerar. Det gäller att vara lite fyrkantig när man bor så många under samma tak. Samma regler gäller för alla.

Trots att livet på flera sätt har blivit mer intensivt och vardagarna kanske ännu svårare att pussla ihop, är både Sarah och Håkan överens om att deras gemensamma beslut varit värt det.

– Att leva ensam är såklart en frihet som många kan uppskatta, men för egen del tycker jag det är härligt att ha en person som man kan tala med och dela saker med, säger Håkan.

Paret träffades för två år sedan via dejtingappen Tinder.
Paret träffades för två år sedan via dejtingappen Tinder.

– Det är ju många sätt läskigt att släppa in en person på livet och blotta sitt innersta, men att ha någon man känner sig trygg med och som man kan skratta och gråta med är värt allt, säger Sarah.

På alla hjärtans dag är alla barnen hemma hos Sarah och Håkan.

– Vi får väl mysa till det lite extra på måndag, säger Sarah.

Artikeltaggar

Alla hjärtans dagBengtsforsFamiljMänskligtTinder

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare