Hoppa till huvudinnehållet

Padelcenter har kommit igång med seriespel: ”Vill ha fler unga involverade”

Publicerad:
Seniorpadel i Åmåls Padelcenter. Michael Johnson och Bo Pettersson gillar padel och är två av deltagarna som spelar ett par timmar varje vecka.
Seniorpadel i Åmåls Padelcenter. Michael Johnson och Bo Pettersson gillar padel och är två av deltagarna som spelar ett par timmar varje vecka. Foto: Roger Pettersson

Åmåls Padelcenter smygöppnade i slutet av november. Nu har man kommit igång med bland annat seriespel och seniorspel.

– Vi har så smått kommit igång med ungdomsverksamhet, men vi vill ha fler ungdomar involverade. Vi planerar att starta en ny förening och då tror vi det blir lättare att locka till oss fler ungdomar, säger Kristoffer Karlsson, en av delägarna i padelcentret.

Den officiella invigningen har ännu inte varit i Åmåls Padelcenter. Men bokningarna och spelandet är ändå i full gång på de fyra banorna, där en av banorna är för singelspel.

– Omklädningsrummen är inte färdiga och vi väntar med den officiella invigningen till allt står klart, säger Kristoffer Karlsson.

– Vi har mycket bokningar på eftermiddagar, kvällar och helger, medan det är lugnare på dagtid, säger en annan av delägarna, Michael Belsing.

Planerar bilda klubb

Trenden inom padel är att allt fler föreningar och klubbar bildas och planen är att Åmåls Padelcenter också ska starta en. Det blir i så fall Åmåls andra förening inom padel. Åmål Padel Club är som en sektion av tennisklubben den första. Därtill finns möjlighet till padelspel på Jejes gym.

– Vi är överens om att bilda en klubb eller förening är en sak som måste göras. Men än så länge står vi bara i startgroparna, säger Michael Belsing.

Michael Belsing, delägare i Åmåls Padelcenter, berättar att centret provar sig fram och satsar på en del nya koncept. I bakgrunden skymtar Bo Pettersson och Michael Johnson, som deltar i satsningen på äldre seniorer.
Michael Belsing, delägare i Åmåls Padelcenter, berättar att centret provar sig fram och satsar på en del nya koncept. I bakgrunden skymtar Bo Pettersson och Michael Johnson, som deltar i satsningen på äldre seniorer. Foto: Roger Pettersson

I nuläget har Åmåls Padelcenter ett drygt 20-tal ungdomar i träning, ett antal man med bildandet av förening hoppas öka. Seriespelet har kommit igång med ett hundratal aktiva. Det kommer att bli sex öppna klasser, två damklasser och en mixad klass.

– Åmåls Padelcenter är under uppbyggnad och vi provar oss fram med olika koncept med varierande temakvällar, säger Michael Belsing.

– Inne i en testperiod

– Just nu är vi inne i en testperiod. Jag tror allt kommer bli till hösten då allt är i ordning och det förhoppningsvis är lugnare med pandemin också, säger Kristoffer Karlsson.

Ett av koncepten är att satsa på äldre seniorer på dagtid. Michael Johnson, Bo Pettersson, Hans Johansson och Kjell-Åke Bäckman är några ur ett gäng äldre seniorer som är igång och spelar interna matcher.

– Vi satsar ett par timmar på fredag förmiddag på den gruppen. Det ska ge dem kontinuitet att spela varje vecka och förhoppningsvis pratar de med andra så att skaran kan växa, säger Michael Belsing.

Kjell-Åke Bäckman var på bra spelhumör i seniorpadeln.
Kjell-Åke Bäckman var på bra spelhumör i seniorpadeln. Foto: Roger Pettersson
Hans Johansson och Kjell-Åke Bäckman spelade i samma lag.
Hans Johansson och Kjell-Åke Bäckman spelade i samma lag. Foto: Roger Pettersson
Michael Johnson gör sig redo att slå till bollen.
Michael Johnson gör sig redo att slå till bollen. Foto: Roger Pettersson
Michael Belsing vid golfsimulatorn som är populär i Åmåls Padelcenter.
Michael Belsing vid golfsimulatorn som är populär i Åmåls Padelcenter. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålFågelmyrenPadelPadelcenter Åmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.