Hoppa till huvudinnehållet

Tre segrar för Stall Jensen på Årjängstravet

Publicerad:
John Ö Jansen satt själv upp bakom Equilizer, som vann lätt.
John Ö Jansen satt själv upp bakom Equilizer, som vann lätt. Foto: Björn Martinsson

Tre av Åmålstränaren John Ö Jensens hästar segrade på Årjängstravet på söndagen.

Årjäng körde i lördags sin andra travdag för året. På plats fanns Åmåls John Ö Jensen och det blev en klang- och jubeldag med tre stallsegrar. Jensen satt själv bakom Equilizer och O.M. Entertainyou, medan Peter Ådefors körde Kemas Frasse.

Equilizer först ut

Först ut i denna trio var Equilizer som Jensen sände till ledningen efter 550 meter. Det ståtlige sexåringen avslutade sista kilometern på 1.15 och vann lätt före You Again och Glenn H Persson.

I V5-inledningen var Kemas Frasse mycket betrodd och han levde också upp till sitt favoritskap. Peter Ådefors tog det lilla lugna från start, men när ett varv återstod tryckte han till och tog över ledningen. Sedan gled fyraåringen undan till lätt seger på 1.17,5a/2 140 meter.

Kemas Frasse och Peter Ådefors segrade i V5-1 på Årjängstravet.
Kemas Frasse och Peter Ådefors segrade i V5-1 på Årjängstravet. Foto: Björn Martinsson

– Det kändes som en bra chans på förhand då han gick ner i klass, sade Peter Ådefors.

Betrodd var också O.M. Entertainyou som visat fin form under vintern i hårda gäng.

Åttaåringen O.M. Entertainyou segrade med sin tränare John Ö Jensen i sulkyn.
Åttaåringen O.M. Entertainyou segrade med sin tränare John Ö Jensen i sulkyn. Foto: Björn Martinsson

När bilen släppte fältet dök den pigge åttaåringen till ledningen där John Ö Jensen fick bestämma i moderat tempo. Inne på upploppet gick han undan i fin stil där Eternal Space tog andrapriset för Björn Edvardsson efter ett lopp i vinnarens rygg.

– Han har fin form och gjort flera bra lopp på Åby men haft otur i loppen. Nu mötte han lite enklare motstånd och jag släppte bara av honom sista biten, säger en nöjd John Ö Jensen.

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.