Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsduo nominerad till pris på den amerikanska ljudboksgalan

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Deckarförfattarna Peter Mohlin och Peter Nyström från Åmål är nominerade till pris i samma katagori som Stephen King och Agatha Christie.
Deckarförfattarna Peter Mohlin och Peter Nyström från Åmål är nominerade till pris i samma katagori som Stephen King och Agatha Christie. Foto: Elinor Thuresson

Åmålsduon Peter Mohlin och Peter Nyström är nominerade till pris på den amerikanska ljudboksgalan Audie Awards.

Den svenska författarduon Peter Mohlin och Peter Nyström från Åmål kan vinna pris på den amerikanska ljudboksgalan Audie Awards, skriver Svensk Bokhandel, vilket TT rapporterar om.

Mohlin och Nyström är nominerade för sin deckare "Det sista livet", som i engelsk version heter "The bucket list", inläst av skådespelaren Dion Graham.

– Vi är oerhört stolta över nomineringen. Ljudboken växer i popularitet i USA och förhoppningsvis hjälper det här oss att nå ut till nya läsare, säger de båda författarna i ett pressmeddelande som Svensk Bokhandel tagit del av.

Bland övriga nominerade i kategorin "mystery" finns Stephen King och Agatha Christie. Vinnaren avslöjas den 20 mars.

Artikeltaggar

Nöje/KulturPeter MohlinPeter Nyström

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.