Hoppa till huvudinnehållet

Bärsärkagång: Åmålsbo häktad för flera fall av grov misshandel

Publicerad:
Häktningsförhandlingarna hölls vid Vänersborgs tingsrätt sent på onsdagskvällen.
Häktningsförhandlingarna hölls vid Vänersborgs tingsrätt sent på onsdagskvällen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En 48-årig Åmålsbo har häktats som på sannolika skäl misstänkt för flera fall av grov misshandel, efter en händelse i ett hyreshus i Åmål på söndagskvällen.

Åmålsbon greps på söndagskvällen misstänkt för grov misshandel av tre personer, samt misshandel av ytterligare en person.

Mannen ska ha gått till attack mot minst fyra personer i två lägenheter i Åmål.

De attackerade personerna skadades, men inte livshotande, och minst en av dem fick föras till sjukhus för vård. De två lägenheterna spärrades av för teknisk undersökning.

Fyra personer misshandlade i Åmål

Enligt polisen var inget vapen inblandat, däremot tillhyggen av olika slag. Polisen förhörde under söndagen och natten till måndagen målsägande, samt ett flertal vittnen.

Det är okänt om det finns någon relation sedan tidigare mellan den gripne mannen och de misshandlade personerna.

Med restriktioner

Efter häktningsförhandling på Vänersborgs tingsrätt beslutades att den misstänkte 48-åringen ska häktas med restriktioner. Åklagaren menar att det finns risk för att mannen undanröjer bevis, om han släpps fri.

Åtalstiden är satt till senast den 2 mars men redan vid häktningsförhandlingen flaggade åklagaren för att åtal sannolikt inte kommer att hinna väckas inom två veckor, på grund av den omfattande utredning som väntar.

Erkänner och förnekar

48-åringen är på sannolika skäl misstänkt för tre fall av grov misshandel, samt en misshandel. Han erkänner ett fall av misshandel av normalgraden, men förnekar övriga brott.

Mannen som nu häktats är känd av polisen och har tidigare dömts för en rad brott.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusHäktningarVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.