Stock i rullning – man bröt foten: ”Ren otur”

Publicerad:
Det var i samband med en trädfällning i Ed som mannen bröt foten. Foto: Martina Holmberg / TT

En man i 40-årsåldern, anställd vid Västfrakt, bröt foten i samband med en trädfällning i Ed den 2 februari. Händelsen har anmälts till Arbetsmiljöverket.

– Det kom en stock i rullning under arbetet och han klämde foten. Det är lite oklart hur det gick till. Men det här är en van kille som använde den skyddsutrustning som man ska och han hade kollegor med sig. Det var inget slarv eller ovarsamhet från hans sida, utan handlar om ren otur, säger Jan Johansson, vd för Västfrakt.

Utredning väntar

Företaget har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. Myndigheten meddelar att arbetsgivaren vid arbetsplatsolyckor är skyldig att utreda och vidta de åtgärder som behövs för att förebygga att händelsen upprepas.

Västfrakt har gjort en internutredning och inväntar nu Arbetsmiljöverkets utredning.

– Det är väldigt sällan det sker arbetsplatsolyckor hos oss. Men tyvärr så kan det ändå hända i bland, säger Jan Johansson.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsmiljöverketArbetsplatsolyckorEdJan JohanssonVästfrakt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare