Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Välinvesterade pengar i satsning på vårdpersonalen

Publicerad:
Personalen har under en lång tid påtalat behovet av att ändra schemaläggningen från fyraveckors- till sexveckorsperioder, skriver Rolf Lindström (S).
Personalen har under en lång tid påtalat behovet av att ändra schemaläggningen från fyraveckors- till sexveckorsperioder, skriver Rolf Lindström (S). Foto: ERIK G SVENSSON

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Kosmetika till ett värde av två miljoner femhundra tusen kronor (2 500 000) har smetats ut på vårdpersonalen i Åmåls kommun, enligt liberalen Jan-Eric Thorin.

Beslutet att införa sexveckorsscheman för vårdpersonalen är inget annat än kosmetika, skriver han i en insändare.

Så nu vet ni det, alla ute i vården som kämpat med näbbar och klor för att få oss i den styrande majoriteten att skjuta till pengar så att sexveckorsscheman kan införas: Bättre scheman med färre delade turer och mer tid för återhämtning är kosmetika, enligt liberalen Thorin.

Nu är det inte bara Jan-Eric Thorin som har luftat sina åsikter på insändarsidorna. Håkan Sandberg (L) drar inte till med liknelser om smink i sitt inlägg. Han nöjer sig med att inkompetensförklara politikerna som har att hantera vårdfrågor.

Hur det är med Sandbergs egen kompetens på området håller jag mig för god att recensera. Men en studie av fakta hade inte skadat innan han fattat pennan.

Personalen har under en lång tid påtalat behovet av att ändra schemaläggningen från fyraveckors- till sexveckorsperioder. Vi skall vara självkritiska och medge att det tagit onödigt lång tid.

Men nu är beslutet fattat och jag vågar påstå att det är välinvesterade pengar.

Rolf Lindström (S)

Insändare: Välkommet att vårdscheman ändras – men varför först nu?Insändare: Heltidsreformen borde även ha utgått från vårdbehoven

Artikeltaggar

ÄldreomsorgÅmålÅmåls kommunHåkan SandbergInsändareJan-Eric ThorinRolf LindströmVälfärds- och arbetsmarknadsnämnden