Hoppa till huvudinnehållet

Svenska kyrkan i Åmål uppmärksammar brottsoffer

Publicerad:
Åmåls kyrka är på tisdag öppen för människor som vill tända ljus, sitta en stund i stillhet eller samtala.
Åmåls kyrka är på tisdag öppen för människor som vill tända ljus, sitta en stund i stillhet eller samtala. Foto: Elinor Thuresson

Den 22 februari är det Internationella brottsofferdagen, vilket uppmärksammas runt om i Sverige av myndigheter och organisationer.

I Åmål är Svenska kyrkan engagerad.

En särskild dag för alla brottsoffers rätt till stöd instiftades 1989 på initiativ från Brottsofferjouren. Sedan dess har dagen uppmärksammats på olika sätt med allt från ljusmanifestationer till digitala föreläsningar, av lokala brottsofferjourer, men också av myndigheter, föreningar och andra organisationer.

Åmåls församling håller med anledning av Internationella brottsofferdagen Åmåls kyrka öppen på tisdag, från morgon till kväll, för ljuständning och samtal. Kyrkan kommer att ha personal på plats hela dagen för den som behöver och två gudstjänster kommer att firas, en på lunch och en på kvällstid.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls församlingBrott & blåljusBrottsofferEtik och religion

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.