Hoppa till huvudinnehållet

Ny industriutbildning startas: ”Finns ett stort behov”

Publicerad:
Den nya utbildningen kommer att bedrivas i industrilokalerna på Strömkullegymnasiet i Bengtsfors.
Den nya utbildningen kommer att bedrivas i industrilokalerna på Strömkullegymnasiet i Bengtsfors. Foto: Conny Hultgren

En ny industriutbildning kommer att startas i Bengtsfors. Många lokala företag är i stort behov av att rekrytera personal.

Nu startar Bengtsfors kommun tillsammans med vuxenutbildningen, Strömkullegymnasiet och de lokala företagen en utbildning.

De företag som är med i samarbetet inledningsvis kring utbildningen är BIAB, Corex, Dals Konfektyr, VPK, Ahlstrom-Munksjö och Rexcell.

Utbildningen kommer att ge grundläggande kunskaper inom industriproduktion och industriteknik. Utbildningsdeltagarna blir kvalificerade att utföra enklare arbeten inom industri som till exempel har med att framställa olika produkter eller använda och underhålla maskiner att göra.

”Finns ett stort behov”

– Det finns ett stort behov av personal inom vår lokala industri. Tillsammans med företagen har vi tagit fram en utbildning som tillgodoser en del av deras behov, säger Jeanette Lindh Svanqvist som är näringslivs- och tillväxtutvecklare i Bengtsfors kommun i ett pressmeddelande.

12 utbildningsplatser

Totalt kommer det att finnas 12 utbildningsplatser. Utbildningen innebär totalt 10 veckors Arbetsplatsförlagd utbildning, APL, som genomförs på något av företagen.

Utbildningen startar den 4 april 2022 och avslutas i juni 2023. Den kommer att bedrivas i industrilokalerna på Strömkullegymnasiet i Bengtsfors.

Tanken är att utbildningen kommer att vara permanent och finnas sökbar varje år.

”Känns meningsfullt”

– Det känns så meningsfullt att hjälpa näringslivet med deras behov av arbetskraft, samtidigt som det ger möjlighet för våra studerande att gå ut i anställning efter avslutad utbildning, säger Jeanette Montgomery, verksamhetschef för vuxenutbildningen och Strömkullegymnasiet.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunFöretagandeSkola och utbildningStrömkullegymnasietVuxenutbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.