Misstänkt rattfylleri: Mopedist körde av vägen i Ör – skadades lindrigt

Publicerad:
Ambulanshelikopter larmades till en trafikolycka söder om Dals Rostock. Foto: Emma Lindell

Den mopedist som kört av vägen i Ör söder om Dals Rostock på fredagseftermiddagen fördes bort med ambulanshelikopter. På Näl konstaterades lindriga skador.

Olyckan inträffade på väg 2141, vid Örsberg nära Örs kyrka utanför Dals Rostock. Räddningstjänst, polis, två ambulanser och en ambulanshelikopter larmades till olycksplatsen.

Först trodde man att en mopedist hade blivit påkörd av en personbil, men de uppgifterna visade sig vara fel. Det rörde sig inte om någon kollision.

– Personbilen var aldrig involverad i olyckan utan den hade anträffat mopedisten och sedan slagit larm, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson region Väst.

Allvarligt skadad

Mopedisten transporterades med ambulanshelikopter till Norra Älvsborg Länssjukhus. Väl där konstaterades lindriga skador.

– Föraren är en man i 35-årsåldern. Han var vaken när han lastades i ambulans och det finns en misstanke om rattfylleri, säger Anna Göransson.

Hur gick olyckan till?

– Det framkom inte. Eftersom det finns en misstanke om rattfylleri ska vi genomföra en provtagning på föraren och sen får det utredas vidare.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDals RostockRäddningstjänstenSOS Alarm

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare