Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: I vården jämställs människor med skruvar och muttrar

Publicerad:
Människor jämställs med skruvar och muttrar när vården mäts i minuter.
Människor jämställs med skruvar och muttrar när vården mäts i minuter. Foto: Pontus Lundahl/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Till de styrande i kommunen, ni slår er för bröstet för en liten förbättring i schemaläggningen, men behåller samtidigt löpandebandprincipen som togs fram av Henry Ford, för att tillverkningen av bilar skulle gå snabbare genom att varje moment som skulle göras räknades i minuter.

Vet stadens medborgare att hemtjänsten drivs med samma metod, förutom att i detta fallet är det arbetarna som är det löpande bandet. Alltså jämställer man kunderna med skruvar och muttrar, var är mänskligheten i detta? Behovet av hjälp kan inte jämföras med att sätta i en skruv här och där även om det kan behövas i vissa fall.

Med risk för mothugg vill jag påstå att det finns ingen lika hårt arbetande grupp. De har två minuter här, fem minuter där och ofta ingen schemalagd förflyttningstid mellan olika kunder. Lägg därtill att de får vara psykologer, svensklärare, medlare, dödshjälpare och mycket mera.

Dessutom har man ett system som heter att man nollar, vilket innebär om nån är sjuk så sätter man inte in någon ersättare utan övriga medarbetare får ta smällen. Jag tror inte nån annan yrkesgrupp skulle gå med på det.

Det är dags att göra det obligatoriskt för alla beslutsfattare, politiker och tjänstemän att arbeta minst en vecka om året på golvet så ni vet vad ni beslutar om! Jag lovar att rösta på det parti som lovar att ta bort minutstyrningen inom hemtjänsten! Detta är 20-talets slaveri, man kan tro att det är 1920.

Detta är helt mina egna ord och åsikter som min fru inte vill att jag skriver! Skattebetalare i Åmål!

Glenn Röstberg

Artikeltaggar

ÄldreomsorgÅmålÅmåls kommunInsändareVälfärds- och arbetsmarknadsnämnden